Peynirli Kayısılı Tart Tarifi / Peynirli Kayısılı Tart Yapılışı / Malzemeleri

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Peynirli Kayısılı Tart Tarifi / Peynirli Kayısılı Tart Yapılışı / Malzemeleri


Peynirli Kayısılı Tart




Malzemeler:

300 gr. milföy hamuru
120 gr. kuru kayısı
100 ml. portakal suyu
50 ml. badem likörü
nohut
400 gr. ricotta peyniri
5 adet yumurta (4 tanesinin sarısı
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 paket şekerli vanilin
70 gr. şeker
100 gr. kayısı marmelatı
tuz

Ricotta yerine lor peyniri de kullanabilirsiniz.

Hazırlanışı:

Milföy hamurlarını yan yana koyup çözülmesini bekleyin. Kayısıları küp doğrayın. Portakal suyu ve likör ile bir taşım kaynatın, 20 dakika dinlendirin.

200 gr. milföy dilimlerine ince bir tabaka halinde su sürün ve üst üste koyun. Hafif unlu tezgahta 30 cm. çapında açın, 26 cm. çapındaki yağlanmış tart kalıbına yayın. Çatalla birçok kere delin, üstüne kağıt serip, nohutla kaplayın. 180°C’de ısıtılmış fırının 2. rafında 15 dakika pişirin, kağıt ve nohutları çıkarıp 5-7 dakika daha pişirin.

Kalan hamuru unlu tezgahta ince açın ve 1 cm. kalınlığında şeritlere kesin. Kayısıları süzün, suyunu saklayın. Ricotta, 1 yumurta, 3 yumurta sarısı, portakal kabuğu rendesi ve şekerli vanilini mikserle 5-7 dakika krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Kayısıdan bir kaşık ayırıp, kalanını ekleyip karıştırın.

4 yumurta beyazını bir tutam tuz ile katı olana kadar çırpın, şekeri yavaş yavaş ekleyip 3 dakika daha çırpın, peynirli karışıma ilave edin. Karışımı hamurun içine yayın, düzleştirin. Şerit hamurları üzerine kafes şeklinde yerleştirin, bir kaşık kayısıyı serpiştirin. 1 yumurta sarısını, 1 kaşık su ile çırpın. Şerit hamurların üzerine sürün. Tartı aynı ısıda 40 dakika daha pişirin.

Marmelatı ve likörlü portakal suyunu 1/2 dakika kaynatın. Sıcak pastanın üstüne sürün. Kalıbın içinde ılındıktan sonra çıkartıp servis yapın.




alıntı