Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Tarifi
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Yapılışı
Portakal Marmelatlı Rulo Pasta Malzemeler



8-10 kişilik

Gerekli Malzemeler


Portakal marmeladı için
3 adet portakalın kabuğu
Yarım tatlı kaşığı tuz
1 adet dilimlenmiş portakal
2 adet portakalın suyu
3 su bardağı tozşeker
Pandispanya için
1 paket pandispanya unu
2 çorba kaşığı tozşeker
7-8 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı pudraşekeri
1 paket vanilyalı puding
Üç buçuk su bardağı + 2 kahve fincanı süt
150 gr fındık

Yapılışı
Portakal marmeladını hazırlamak için portakal kabuklarını tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ekleyip tuz koyun. Kapağını kapatıp bir gece boyunca dinlendirin. Ardından suyunu süzün ve yıkayın. Üzerine yeniden su ekleyin ve bir taşım kaynatın. Yeniden suyunu süzdükten sonra dilimlenmiş portakal, portakal suyu ve tozşekerle birlikte kısık ateşte kaynatın. Blenderden geçirdikten sonra bir taşım daha kaynatın.
Pandispanya hazırlamak için öncelikle pandispanya unu, 1 çorba kaşığı tozşeker ve suyu mikserde ilk olarak düşük devirde sonra yüksek devirde yaklaşık 8 dakika çırpın. Yağlı kağıtla kaplanmış fırın tepsisinin içine hamuru dökün. Önceden 160 dereceye ısıttığımız fırında pembeleşene kadar yaklaşık 7-8 dakika pişirin. Büyük bir havlunun üzerine yağlı kağıdı serdikten sonra üzerine pudra şekeri serpin ve pişen pandispanyayı üzerine yerleştirin. Pişmiş kağıdı çıkarıp diğer yağlı kağıtla birlikte rulo yapın ve soğumaya bırakın. Soğuyan pandispanyayı açıp, yağlı kağıdı çıkarın. Üzerine portakal marmeladını sürdükten sonra yeniden rulo yapın. Pudingi sütle karıştırdıktan sonra rulonun üstüne sürün. Fındığı tozşekerle birlikte blenderden geçirdikten sonra pastanın üzerine ve kenarlarına serpiştirin. Artık servis yapabilirsiniz.