Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Portakallı Şambali Tarifi - Portakallı Şambali Nasıl Yapılır




Malzemeleri

3 su bardağı irmik
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 portakal kabuğu rendesi
1 kahve fincanı sıvıyağ

Şerbeti İçin

1 su bardağı sıkma portakal suyu
üç buçuk su bardağı şeker
iki buçuk su bardağı su

Yapılışı:

- İrmik, şeker, yoğurt, kabartma tozu, portakal kabuğu rendesi ve sıvı yağ bir kapta iyice karıştırılır.
- Islatılmış bir fırın tepsisine yayılır (eşit kalınlıkta). 180 derece fırında nar gibi kızarana kadar pişirilir ve bu arada şurubu hazırlanır.
- Şeker ile su 15 dakika kaynatılır, ateşten alındıktan sonra portakal suyu ilave edilir ve karıştırılır.
- Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şurup dökülür, üzeri kapatılır ve en az 4 saat (veya bir gece) bekletilir.
- 10 cm’lik dikdörtgen dilimler halinde kesilerek servis yapılır. (arzuya göre üzerine hindistancevizi veya yeşil fıstık konur).


alıntı