Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus Tarifi - Yapılışı - Tarifi Nedir

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Portakallı Sos Üzerinde Çikolatalı Mus Tarifi - Yapılışı - Tarifi Nedir

Malzemeler:

4 kişilik

100 g bitter çikolata,
50 g sütlü çikolata,
2 yumurta,
175 g krema,
5 portakal
1 yemek kaşığı limon suyu,
50 g şeker,
4 cl portakal suyu,
çikolata rendesi.


Tarifi:

Her iki çikolata türünü bir kaba koyarak benmaride eritin ve hafif soğumaya bırakın. Yumurtaları benmaride köpürünceye kadar çırpın, eritilmiş çikolatayı ilave edin. Kremayı çırpın, soğutulmuş çikolatalı - yumurtalı köpüğe karıştırın, üstünü kapatın ve buz dolabında birkaç saat soğutun.

Portakalın birini sıcak su ile yıkayarak kabuğunu soyun, birkaç parça kabuğu ayırın. Portakalları sıkın, su miktarı yaklaşık 300 g olmalı.

Portakal suyunu, limon suyunu ve şekeri bir tencerenin içine koyun, suyunu çektirin, portakal suyu ilave edin. Sosu 4 tabağa bölüştürün. Mus'dan kaşıkla parçalar kesin. Rendelenmiş çikolata ve portakal kabuğu şeritleri ile dekore edin.




alıntı