Pratik Bilgiler, Mutlaka okuyun ve saklayin.

#1
Sponsorlu Bağlantılar
) Gözlügünüzün vidasi çok çabuk çikiyorsa vidayi takmadan önce,
vidanin girecegi delige renksiz oje damlatin. Vidayi öyle takin.

2) Satin aldiginiz ayakkabilar ayaginizi sikiyor ise onlari bir kaç
dakika buhara tutun.

3) Makasinizi bilemek istiyorsaniz, zimpara kagidi kesin.

4) Halidaki sigara yaniklarindan, yanik yerler üzerinde>>zimpara
kagidi ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

5) Mobilyalarin yerlerini degistirdiginizde halilarin üzerinde>>iz
birakir. Bu izleri yok etmek için izlerin üzerine bir parça buz koyun ve erimesini bekleyin. Daha sonra üzerinde elektrik süpürgesini
gezdirin. Izden eser kalmadigini göreceksiniz.

6) Fermuarli giyeceklerinizi çamasir makinesine koymadan önce kapali olup olmadigini kontrol edin. Açiksa zedelenebilirler.

7) Üst üste koydugunuz bardaklar yapisip çikmiyorsa bir
legenin>>içerisine koyun Üstteki bardagin içerisine buz koyup legenin
içerisine yavas yavas sicak su koyun. Bardaklarin kolayca çiktigini göreceksiniz.*

8) Satin aldiginiz plastik ve cam esyalarin üzerine yapistirilan etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin. Bir bez ile ovalayip
yikayin. Üzerinde hiç bir leke ve çizilme olusmayacaktir.

9) Ütü yapmayi kolaylastirmak ve süreyi azaltmak için
ütü>>masasinin kilifinin altina alüminyum folyo koyun. Sicagi geri
yansitacagindan ütü yapmak daha kolay olacaktir.

10) Bez pabuçlarin temizlenmesi sorun oluyor ise pabuçlari bir
yastik kilifinin içerisine koyun. Kilifin agzini kapayin ve çamasir
makinasinda yikayin. Yeni gibi olacaklardir.

11) Buz kaliplarinizi su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,
limon ve dilediginiz meyve parçaciklari yerlestirirseniz dekoratif
buzlar elde etmis olursunuz.

12) Eger ayaklariniz çok isinip sisiyorsa onlari saatlerce sicak
suda bekletmeyin, aksine kolonya ile ovalayin. Bilekleriniz ve
ayaklariniz sismeyecektir

13) Eger ayaklariniz çok hassas ise, sicak havalarda sikayetleriniz
artiyorsa, her sabah bir kaç damla zeytinyagi ile ovalayin.

14) Pamuklu giysilerinizin çekmemesi için ilk yikamada bir gece
soguk suyun içerisinde bekletin, sonra yikayin, çekmeyeceklerdir.

15) Dirsek ve topuklarinizin sertlesmesini istemiyorsaniz, bir
dilim limon ile ovun. Böylece yumusacik olacaklardir.

16) Yeni bir tava satin aldiginizda ilk önce içinde bir miktar
sirke kaynatin. Bu islem ilerde kizartmalarinizin tavaya yapismasini önleyecektir.

17) Cevizle dost olun. Içindeki yag beyin hücreleri için çok
yararlidir. Kan sekerini düsürdügü için seker hastalarina da uzmanlar
tarafindan tavsiye edilir

18) Duvariniza çivi çakacaginiz zaman isaretlediginiz yerin üzerine
çapraz bant yapistirin. Çiviyi öyle çakin. Böylece duvarin alçisini
çatlatmamis olacaksiniz.

19) Kizartma yagini bir kaç kez kullanabilirsiniz. Kullanilir
durumda olup olmadigini anlamak için kizgin yagin içerisine bir dilim
ekmek atin. Ekmekte kara lekeler olusmuyorsa kullanabilirsiniz.

20) Cevizlerin kabuklarini kolayca açabilmek için onlari bir gece
tuzlu suyun içerisinde bekletin. Böylece içleri de dagilmayacaktir.

21) Unlarinizin böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir
adet defne yapragi koyun.

22) Firinda patates yapmadan önce , 10-15 dakika haslayin ve çatal
ile delin. Daha kolay pisecektir.

23) Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanin içerisine bir adet
elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzüsmesini önler.

24) Kullanilmis limon kabuklarini rendeleyip seker ile karistirin.
Kavanozun içerisinde buzdolabinda uzun bir süre saklayabilirsiniz.
Böylece pasta yaparken elinizin altinda hazir bulunur

25) Kabarik bir omlet yapmak istiyorsaniz, bir çorba kasigi suyun
içerisine bir çay kasigi misir unu karistirin. Hazirladiginiz karisimi yumurtaya ilave edin. Böylece kabarik bir omlet yapmis olacaksiniz

26) Sarimsaklarinizi her zaman elinizin altinda hazir bulundurmak
istiyorsaniz kabuklarini soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine
zeytinyagi koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrica bu yag yemeklerinize, salatalariniza ayri bir lezzet katacaktir.

27) Peyniri kolay rendelemek için, 15 dakika buzlukta bekletin

28) Bisküvileriniz yumusamissa onlari birkaç dakika firinlayin

29) Çekmeceleri içini bosaltmadan temizlemek istiyorsaniz,elektrik
süpürgesinin ucuna ince bir çorap geçirin

30) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman üzerine koydugunuz
baharatlardan içine de koyun. Böylece daha lezzetli olur

31) Domates salçaniz çok eksi ise içerisine bir havuç rendeleyin.
Havuç, salçanizi (sosunuzu) tatlandiracaktir

32) Mantarlarin daha lezzetli olmasi için pisirmeden önce
üzerlerine biraz tuz ve limon suyu koyun, 5 dakika bekletin. Daha
sonra pisirin

33) Firinda tavuk kizartacaginiz zaman bir limonu ikiye bölün,
yarisini tavugun üzerine bastirarak iyice sürün. Diger yarisini ise
tavugun içerisine yerlestirin. Tavugunuz nar gibi kizaracaktir

34) 2 Çorba kasigi yogurdu, sulandirilmis 1 çorba kasigi salçayi ve
birazda zeytinyagini derin bir kabin içerisinde karistirin Firina koymadan önce tavugun her tarafina sürün. Çok daha lezzetli olacaktir

35) Hazirladiginiz kekin ortasina malzeme koyacaginiz zaman biçak
ile kesmenize gerek yok. Dikis ipligini kekin etrafina gerip
dikkatlice çektiginiz zaman düzgün bir sekilde kesildigini göreceksiniz

36) Hazirladiginiz kekin, firinda pisirirken çökmemesi için hamuru
kalibi ile birlikte firina koymadan önce 20 dakika kadar dinlendirin.


37) Pisirdiginiz sebzelerin renklerini kaybetmemesi için bir kesme
seker yada limon suyu koyun

38) Hazirladiginiz omletin tavaya yapismamasi için, önce tavayi
ocaga koyup iyice isitin sonra yagi döküp kizdirin. Daha sonra
karisimi tavaya alin ve ocagin altini kisin

39) Kesilmis ve açik havada kalmis sogan zararlidir Kullanmadiginiz sogan parçalarini saklamayin

41) Kuru soganlari kese kagidina sardiktan sonra buzdolabinin sebze
bölümünde muhafaza ederseniz çürüyüp bozulmasini önlemis olursunuz

42) Kizarttiginiz tavugun tekrar isittiginizda lezzetini
kaybetmesini istemiyorsaniz tavuk parçalarini bir süzgece koyun
Tencerenin içerisinde su kaynatin ve süzgeci üzerine oturtun.Buharda isitilan tavuk lezzetinde hiçbir sey kaybetmeyecektir

43) Satin aldiginiz kiviler çok sert ve ham ise bir gece boyunca
plastik bir torba içerisinde elma ve armut ile saklayin

44) Evde pasta yaparken kullandiginiz meyve sekerlemelerinin dibe
çökmesini istemiyorsaniz hazirladiginiz hamura bir miktar misir unu ilave edin. Meyveler piserken sulari yogunlasir ve dibe çökmezler

45) Kek kalibinizin içine hamurunuzu dökmeden önce ortasina bir
serit alüminyum folyo koyun. Böylece kekinizi pisirdikten sonra
kolayca çikartabilirsiniz

46) Sogan, sarimsak kesmeden önce parmaklariniza limon suyu
sürerseniz , istemediginiz kokulardan kurtulmus olursunuz

47) Kizartma kokularinin bütün eve yayilmamasi için yagin içerisine
bir iki dal maydanoz atin

48) Lambalarinizin üzerine kullanmadiginiz kokularinizdan veya
biraz vanilya sürerseniz, lambalarinizi yaktiginizda mis gibi koku yayilacaktir.( Fazla sürmeyin

49) Parfümü bitmis küçük parfüm siselerini atmaya kiyamiyorsaniz onlari çamasir dolabiniza koyun. Böylece çamasirlarinizin hos kokmasini saglarsiniz.