Pratik bilgiler ve Püf Noktalar

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Tereyağını kızartırken


Tereyağını kızartırken; içine bir damla zeytinyağı eklerseniz tereyağının yanmasını önlemiş olursunuz.

Pasta keserken


Ekmek ve pasta kesmeden önce bıçağı kaynar suda tutun, böylece ufalamadan kesebilirsiniz.

Patates haşlarken


Patates pişirirken, tencereye 1 çorba kaşığı sirke ilave edersiz patatesler hem sarı hem de daha çabuk pişecektir.

Soğan soyarken


Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için, soğanı içi su dolu bir kapta bekletin.

Bayat ekmekler için



Bayat ekmekler için; ekmeği ince ince dilimleyip üzerine sütü gezdirin ve kızgın yağda kızartın. Servis tabağana ekmek dilimlerini alıp üzerine dilimlenmiş domates ve rendelenmiş peynir serpiştirip sıcak olarak servis yapın.


Şişe temizliği



Zeytinyağı bitince şişenin dibinde kalın bir yağ tabakası oluşur. Bunu temizlemek ve şişenin içini yağdan arındırmak sanıldığı kadar zor değil. 3 çorba kaşığı iri tuz ve yarım su bardağı sirkeyi karıştırın. Şişenin içine döküp 24 saat bekletin. Şişeyi ters çevirip sallayarak içindeki artıkların dökülmesini sağlayın. Şişeyi deterjanlı sıcak suyla yıkayıp durulayın. Şişenizin pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#2
Biftek, pirzola gibi etlere farklı bir tat katmak için


Pişirmeden önce 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı soğan suyu ve 1 kahve fincanı zeytinyağı karışımında marine edin. Üzerini aliminyum folyo ile kapatıp 3-4 saat buzdolabında bekletin.


Etin yumuşak olmasını istiyorsanız


Etin yumuşacık olmasını istiyorsanız, eti pişirmeden önce limon suyuna bulayıp bekletin. Birkaç damla limon suyu ile et daha yumuşak ve lezzetli olur. Daha çabuk pişer. Bir diğer yol ise eti yoğurtla marine etmek.


Kalamarın lezzetini arttırmak için



Kalamarın lezzetini arttırmak ve yumuşacık olmasını sağlamak için kızartmadan önce süte batırın.Kalamarı biraz şekerle ovarsanız daha da lezzetli olur.

Evde yoğurt yaparken



Evde yoğurt yaparken sütü kaynattıktan sonra tahta bir kaşıkla 5-10 dakika sürekli karıştırarak pişirin. Kaşığı aşağıdan yukarı doğru hareket ettirerek karıştırırsanız yoğurt daha lezzetli olur.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#3
Donmuş çikolata ve tereyağı


Tereyağını yumuşatmak için mikrodalga fırının defrost ayarında 1 dakika bekletin. Tereyağının hemen ekmek üzerine sürülebilecek kıvama geldiğini göreceksiniz. Ayrıca pasta veya soslarda kullanacağınız donmuş çikolatayı da tavada ve kısık ateşte ya da benmari usulü eritmek yerine yine mikrodalga fırını kullanarak eritebilirsiniz.


Çayı enfazla 10 dk demleyin.
Çünkü çayın demlenme süresi arttıkça
içindeki bazı maddelerin oranları değişir ve çayın tadını etkiler.



Çaydanlığın içindeki kireç tabakasını
çözmek için,patatesin kabuklarını biraz su ile
çaydanlıkta kaynatın.Termosunuzun içini karbonatlı su ile çalkalayın..



Taze ceviz lekesinin elden çıkması oldukca zordur.
Ancak bununda kolayı vardır.
Bunun için eller bir iki dakika kadar
sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur
Daha sonra soğuk suyla ovarak yıkanır.

Ayrıca çay ve kahve lekelerini de
karbonatla silerek çıkartabiliriz.



Bira lekesini çıkarmak için sabunlu suya
biraz amonyak karıştırın ve lekenin üzerine sürün.

Zeytinyağı lekesi için bir lokma ekmek içi
yuvarlanıp lekenin üstünde gezdirilmelidir.

Yumurta lekesini ise önce soğuk suda sonra
ılık sabunlu suda yıkayarak çıkarabilirsiniz.


Kırmızı şarap yada beyaz şarap farketmez.
Her ikisinin lekeside oldukca zorludur.
Bunların lekesini çıkarmak için de oksijenli
suyla tampon yapmalısınız.Ya da lekelerin üzerini
örtecek şekilde tuz serpin ve bir süre bekletin,
daha sonrada lekeli kısmı yıkayın..
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#4
Makarnanızı farklı bir sos ile servis yapmak
istiyorsanız,bu öneri tam size göre..
Bildiğiniz kıymalı sosu herzamanki gibi
hazırlayacaksınız.Ancak bu sefer içine farklı bir
tad olarak biraz beyaz şarap ekleyeceksiniz.
Bu sos makarnayla çok lezzetli olacak


Makarnadaki gibi bir öneride omlet için
Farklı bir omlet lezzeti için
yumurtayı kırıp iyice çırpın.Daha sonra
içine herzaman eklediğiniz diğer malzemeleri
ilave edin.Bunlarla birlikte yarım bardak da
şarap koyun.Şarap omlete hoş bir koku ve lezzet verir.



Çok faydalı bir bilgide böbrek
pişirmesiyle ilgili.Daha doğrusu böbreğin
kendine has kokusu ile ilgili.
Eğer bu kokudan rahatsız oluyorsanız,
böbreği pişirmeden önce bir kaç saat
tuzlu ve sirkeli suda bırakın. O kendine
özgü kokusu böylece gider..


Pastanız için pudra şekeri gerekiyorsa
bunu çok basit bir yöntemle elde
edebilirsiniz.Bunun için temiz iki kağıt arasına
toz şekeri koyun.Isıttığınız ütüyü bu
kağıdın üzerinde şeker un haline gelene
kadar gezdirin.Kolayca elde ettiğiniz
pudra şekerini kullanabilirsiniz artık....
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#5
oyulmuş elma kabuklarını atmayın. Bir kavanoza koyun
Üzerini kapatacak kadar,kaynatıp soğuttuğunuz
suyu ilave edin.2 tatlı kaşığı toz
şeker koyun.Ağzını kapattıktan sonra ılık
bir yerde bir süre bekletin.Sirkeniz olunca
süzerek kullanın.Bu sirke midenize
zarar vermez..



Buzdolabındaki yiyecekler zamanla hoş olmayan
kokular yaratabilirler.Bunu önlemek için, buzdolabınızın
içine vanilyaya batırdığınız pamuk koyarsanız,
hem kötü kokuyu önlemiş, hem de yiyeceklerinize
zarar verebilecek kokuları yok etmiş olursunuz..



Kereviz, patlıcan, enginar gibi sebzeleri ayıklarken
elde meydana gelen lekeleri çıkarmak için
önce şöyle bir karışım hazırlayınız.Bir
limon suyu ile bir çorba kaşığı oksijenli su
ve bir çorba kaşığı nişastayı karıştırınız.
Lekeli ellerinizi bunun içinde ovuşturup ılık suyla yıkayınız..



Vişne, kiraz gibi taneli meyvelerle kek, pasta
yapacağınız zaman çekirdeklerinin çıkarılması çok
daha iyi sonuç verecektir.Böyle zamanlarda bu iş için
sürekli ayıracağınız bir yorgan iğnesini meyveye
bastırın ancak fazla zedelenmesine izin vermeyin



Havuçları rendelerken rendeden uzun uzun
çıkmasını istiyorsunuz ama bir türlü olmuyor.Bunun için
soyulmuş havuçları rendeye hafif eğik olarak tutunuz.
Rendeyi sol elde, havucu sağ elde tutmalısınız.Dik tuttuğunuz
zaman kısa rendelenmiş havuç elde edilir..
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#6
Suda haşladığınız yumurtaların çatlamaması için
kaynattığınız kaba biraz sirke ilave edin.Ayrıca 2-3 tane
kibrit çöpü atarak da çatlamasını önleyebilirsiniz.
Çatlayan yumurtayı hemen kullanın ,çatlak kısmını pişmeden
önce limon yarısıyla ovarsanız akmasını önlersiniz..



Yumurtayı dolapta tutacaksak eğer,sivri tarafından
dolaba koyarsak daha iyi olacağını biliyor muydunuz? Yumurtanın
beyazını kullanıp sarısının arttığı durumlar için de şunu
yapabilirsiniz.Sarısını bir tabağa koyup,üzerini soğuk
suyla örtersek 2-3 gün bozulmadan saklayabiliriz..


Kek, krema yapımında kullanacağımız yumurtanın da
çırptığımız zaman istediğimiz kıvamda olması için yumurtanın
oda sıcaklığında olmasına dikkat edelim.Ayrıca yumurtayı çırparken
bir tutam tuz,pudra şekeri,süt veya birkaç damla limon suyu koyabiliriz



Kahveye ilişkin şu bilgileri uygulayabilirsiniz.
Çekilmiş kahve kavanozunuza bir tutam tuz veya şeker ilave ederseniz,
kokusunun artmasını sağlarsınız.Şayet kahveniz bayatsa,
kullanmadan evvel kısık ateşte hafif kavurun,
hem rutubeti gider hemde tazelenir...


İçtiğiniz kahvenin telvesini sakın atmayın.
Çünkü solan halılarınızın temizliğinde kullanabilirsiniz.Ya da mutfak
veya banyo lavabosuna döküp bolca suda akıtabilirsiniz.
Kokuların ve su borusuna yığılan yağların yok olmasını sağlar..
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#7
Önemli problemlerden biride kullanacağınız
şekerinizin rutubetlenmesidir.Bu durumdan kurtulmak istiyorsanız,
kullandığınız kavanozun dibini kurutma kağıdıyla kapatın,
sonrada üzerine şekeri koyun.Böylelikle şekeriniz asla rutubetlenmeyecektir..



Yumurta kabuğu ne işe yarar demeyin.İnanın yumurta
kabuğu da birkaç işe yarayabilir.Mesela kolonya ve parfüm
boşaltmak için bir huniye ihtiyaç duydunuz.Hemen temiz bir yumurta
kabuğunun yarısını iğneyle delip ,huni olarak kullanabilirsiniz.



Büyük bir özenle aldığınız ancak beklemediğiniz şekilde
acı çıkan hıyarları yenmez diye sakın çöpe atmayın.
Bununda bir kolayı var.Hıyarların acısının gitmesi için tuzlu suda
5-10 dk bekletin.Daha sonra da dilimleyin ve şekerli suda 2-3 dk bekletin.



Camdan yapılmış bir kaba sıcak sıvı dökerseniz
özellikle de kış aylarında, çatlamaları muhtemeldir.Bunun
için alınacak birkaç önlem vardır. Bardağa yada cam kaba
küçük bir kaşık koyun.Ya da kabı ıslak bir bezin üstüne koyun,
sonra sıcak sıvıyı doldurun.


Yemek kokularından kurtulmak istiyorsunuz.
Ama bir türlü, her gün pişirdiğiniz yemeğin kokusunu
gideremiyorsunuz. Bunun için bir cezveye bir çay fincanı su
ve bir çorba kaşığı sirke koyup, birkaç dakika kaynatın.
Evinizden yemek kokusunun çıktığını göreceksiniz...
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#8
Pişen keki kalıbından çıkartmakta zorluk çekiyorsanız,
keki dökmeden önce kalıbın içine yağlı kağıt döşeyin.
Fırından çıkardığınız zaman, kağıdın uçlarından tutup
keki kalıptan çıkarabilirsiniz.Ayrıca kek hamurunu boşaltmadan
önce, kalıba un serpebilirsiniz.



Yemek yapmak konusunda acemi olanlar bilir,
sürekli tencerenin dibi tutar. Eğer sizin de tencerenizin
dibi tutuyorsa, bir miktar karbonatı suyla karıştırıp
hamur haline getirin ve bu hamurla tencerenin dibini
örtün,birkaç dakika bekletin. Kolayca temizlenecektir.




Hafifce sertleşen daha doğrusu yumuşaklığını
kaybeden pasta ve kekler pek sevilmez. Bunların üzerine
sepiştirerek dökeceğiniz bir miktar şekerli ve limonlu
su ya da meyveli gazoz hafifce ıslanmalarını sağlayacak
vee zevkle yanilebilecektir.




Vücudunuzdaki toksinleri atmak ve stresten kurtulmak için
bol bol şalgam suyu için. Ayrıca kolestrolü önleyici etkiyede
sahiptir. A1, B1 vitaminleri, fosfor, kalsiyum ve potasyumca zengindir.
Kemik hastalıkları, kalp ve kas hastalıkları
içinde şalgam suyu önemlidir.



Sütlü tatlılarda veya puding, muhallebi gibi tatlılarda
unun pişerken topaklanmaması için önce şekeri, unu, varsa kakaoyu
tencerede karıştırın, kullandığınız malzeme un yerine nişasta veya
pirinç unu ise bunları şekerle karıştırın. Sonra sütü ilave edin
topaklaşmadığını göreceksiniz.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#9
Yeşil yapraklı sebzeleri doğramadan yıkayın.Bazı ev hanımları
ıspanak ve pazı gibi sebzeleri önce doğrar sonra yıkarlar.
Oysa bu gibi sebzelerin doğranmadan yıkanması gerekir, çünkü bazı
vitaminler suda çözülür. Doğrandıkları zaman vitamin kaybederler..




Yeşil yapraklı sebzeleri ayıklayıp yıkamak, sonra doğrayıp
hiç bekletmeden kullanmak en doğru olanıdır. Yeşil ve bol yapraklı
sebzeleri 1-2 su yıkadıktan sonra tuzlu suda bir kaç dakika
bekletin. Böylece daha kolay temizlendiğini göreceksiniz.




Köfte yapacaksanız ve bayat ekmeğiniz yoksa üzülmeyin,
hemen içine galeta unu ilave edin.O da yoksa biraz irmik katın.
Lezzetini arttırmak içinse 1 tatlı kaşığı tereyağı katın.

Yine köfte yapacağınız bir başka gün 1/2 kıymaya 1/2 çay
bardağı süt ilave edin.lezzetinin arttığını göreceksiniz.


Ezilmiş Halılar
Halılarınızın ezilmiş yerlerini düzletmek için, ıslak bir bezle ılık ütüyü bu ezilmiş yerlerin üzerinde gezdirin. bu işlemi yaparken ütüyü çok fazla bastırmamaya çalışın. Ezilmiş olan kısımların dikleştiğini göreceksiniz. Gerekirse biraz da fırçalayabilirsiniz.

Koltukların Tozunu Alırken
Elektrik süpürgeniz yoksa ve koltuklarınızın tozunu almanız gerekiyorsa, şu yöntemi uygulayın. Tozunu alacağınız eşyanın üstüne nemli bir bez yayın, beze sopa ile vurarak tozunu çıkarın. Çıkan toz nemli beze yapışacaından hem oda tozlanmaz, hem de eşyalarınız tertemiz olur.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#10
Güvelerden Kurtulmak İçin
Güvelerin dolaplarınızı istila etmelerini önlemek için, büyükçe bir portakal alın, üzerine kabuğu görünmeyecek kadar sık biçimde karanfil batırın. Bu karanfilli portakalı giyecek dolabınıza ya da sandığın bir köşesine koyun. Böylece güveleri giyecek dolaplarınızdan uzak tutmuş olursunuz.

Tahta Kapı ve Çerçeve Temizliği
Ellerinizin beyaz veya açık renge boyanmış kapı ve tahtalar üzerinde nasıl kötü izler bıraktığını bilirsiniz. Tahta eşyalar böyle kirlendiği zaman yapacağınız işlem şundan ibaret: Çiğ bir patatesi ortadan ikiye bölün ve lekeli yere hafifçe sürün. Lekeler hemen yok olacak ve eşya eski haline dönecektir. Ayrıca tahta eşyayı temizlemek için şu yöntem de çok etkilidir. İki çorba kaşığı çayı kaynar su içine atın. Su soğuduktan sora renkli kapı veya tahta eşyayı sünger yardımıyla bu su ile yıkayın. Yuşak bir bezle kurutun.

Paslı Eşyalar
Makas ve bıçaklardaki pas lekesini çıkarmak için en iyi çare gazdır. Pas olan yeri birkaç defa gaza batırılmış bir bezle silin. Sonra da yünlü bir kumaş parçasıyla kurulayın.

Kahve Dökülürse
Üzerinize veya halıya kahve dökülürse, lekeyi soğuk suyla ıslattıktan sonra hemen birkaç damla gliserin ile çitileyin.

Kirec Tutmus caydanlık türü şeyeri limon tuzu ile kaynatın .pırıl pırıl olduğunu göreceksiniz
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#11
Çivi Çakmak İçin
Duvara büyük çivileri çakmak hiç de kolay değildir. İnsanı oldukça uğraştırır ve sıvanın dökülmesine de neden olabilir. Bunu önlemek için çiviyi çakmadan önce sabuna bulayın. Böylece çivi duvara kolayca girer.


Çiçekleriniz Bozuluyorsa
Evinizdeki çiçekler bazen böcek yüzünden kurur. Onların çiçek köklerini yemelerini önlemek için sigara külünden yararlanın. Çiçek köküne dökeceğiniz küller, böceğin hastalanıp ölmesini sağlar.
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#12
Buzdolabınız bozuldu, ya da artık boş yer yok.
Temiz bir kovayı musluk suyu ile doldurun. İçine bir çorba kaşığı sofra tuzu atın. Şişeleri daldırın.
Yeterince soğuyacaktır.




Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun.


Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz.

[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz. [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz. [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz. [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir. [/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT][/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer.

[/FONT][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Times New Roman, Times, serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]Balığı seçerken son derece dikkatli olmalıyız. Gözleri pırıl pırıl parlak, solungaçları ise pembe yada kırmızı renkte olmalıdır. [/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
[/FONT]
 

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#13
Pratik Giysi Bilgileri

Kazaklarınızın Tüylenmesini Önleyin
Yeni aldığınız kazakların tüylenmemesi için bir naylon torbaya koyarak 24 saat buzdolabının buzluğunda bekletin. Tüylenmesi önlenir. (cok hosuma gitti bu yontem )

*Kadife Giysiler
Kirlenmiş koyu renk kadife elbise ve pantolonlarınızı tuzla temizleyebilirsiniz. Temiz bir fırçayı temiz ve kuru bir tuza batırarak giysinize kuvvetle sürün. Lekeler gidecek, kullanılmaktan doğan parlaklık kaybolacaktır. Ayrıca eskiyip de parlayan pantolonlarınızdaki bu parlaklığı gidermek için ütü bezini sirkeli suyla ıslatın, sonra çok sıcak su ile ütüleyin. Parlaklığın tamamen kaybolduğunu göreceksiniz.

*Parlayan Kumaşlar
Etek ve pantolonlarınızda parlaklıklar oluşuyorsa, bu kısımları yeni kesilmiş bir patatesle iyice ovalayın. Kuruduktan sonra fırçalayabilirsiniz. Parlaklıktan eser kalmaz.

*Sararan Giysiler
Sararmaya başlayan beyaz giysilerinizi bir kaşık oksijenli su kattığınız 1 litre ılık suda 1 saat bekletin.

*Tüylenen Kazaklar
Eğer kazaklarınız eski bir görünüme bürünüp, üzerinde yer yer iplik kümecikleri oluştuysa üzülmeyin. İşte size yepyeni ve yumuşak bir kazak elde etmenin yolu: Önce elinizle iplik kümeciklerini ayıklayın. Sonra kıl bir fırça ile örme yönünün tersinde kazağınızı fırçalayın. Kazak ipliklendikcçe bu işlemi tekrarlayın. Kazağınızın yepyeni olduğunu göreceksiniz

*Triko Yıkamanın Sırları
İster yün, ister merserize, ister sentetik iplikle yapılmış olsun, her örgüde ortak bazı kurallar vardır:
-Her zaman için, sadece ılık su kullanın, durulamada bile. Durulamada sık sık değiştirerek bol su kullanın.
-Giysileri sabunlu suya iyice daldırın ve çitilemeden nazik bir şekilde yıkayın