Pudingli Kuru incir Tatlısı Tarifi / Pudingli Kuru incir Tatlısı Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Pudingli Kuru incir Tatlısı Tarifi / Pudingli Kuru incir Tatlısı Yapılışı

MALZEMELER

20 adet kuru incir
1 bardak süt
1 yumurta sarısı
1 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı hindistan cevizi
4 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
6 yemek kaşığı ceviz
1 tatlı kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı bal
2 adet karanfil tanesi


HAZIRLANIŞI

Kuru incirleri ılık suda 1 saat bekletin.
Cevizleri irice dövün, tarçın ve karanfil ilave edin. Yumurtanın sarısını şekerle çırptıktan sonra süt, vanilya, mısır nişastasını ekleyin. Ateşe koyun. Muhallebi kıvamına gelip kaynamaya başlayınca hindistan cevizi atın. 2 dakika kaynattıktan sonra ateşten alın ve büyük bir tabağa yayın. İncirlerin sap kısmını kesin.

İncirlerin içine hazırladığınız cevizli karışımdan koyun. Tencereye döşeyin. Üstünü kapatmayacak kadar su koyduktan sonra incirleri kısık ateşte 25 dakika pişirin. İncirleri ateşten alın, suyunu bekletin. Soğuyan incirleri muhallebinin üstüne yerleştirin. Beklettiğiniz suya bal karıştırıp incirlerin üzerine gezdirin. Hindistan cevizi serpip servis yapın.




alıntı