Resimli Közlenmiş Kestaneli Ekmek Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Közlenmiş Ekmek - Değişik Ekmek Tarifleri






  • Su bardağı ölçüsü amerikan cup ölçüsüdür.
içindekiler



  • 15 adet kestane
  • 1 yemek kaşığı instant maya
  • 1/4 tatlı kaşığı taze muskat rendesi
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 su bardağı kestane unu
  • 4,5-5 su bardağı ekmek unu
  • 3/4 su bardağı ılık süt
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1/4 su bardağı bal
  • 1/2 su bardağı (yaklaşık 125 gr) tuzsuz tereyağı (normal tereyağı kullanacaksanız 2 tatlı kaşığı tuzu eklemeyin)
  • 3 yumurta
hazırlanışı

  • Fırını 200 C'ye (400 F) ayarlayın.
  • Kestanelerin düz yüzlerine bıçakla "X" şekli çizip fırın tepsisine alın.
  • Fırında 15-20 dakika pişirin. Soğuyunca soyup irice doğrayın.
  • Geniş bir kapta mikserle maya, muskat, tuz, kestane unu ve 2 su bardağı normal unu karıştırın (eğer kitchen aid mikser kullanıyorsanız, mikserin düz başlığını kullanın).
  • Küçük bir kapta su, süt, bal ve tereyağını karıştırıp hafifçe ısıtın. Isınınca tereyağını eritmek için karıştırıp altını kapatın ve ılınmasını sağlayın.
  • Sıvı karışımını kuru karışıma ekleyip 1 dakika kadar çırpın.
  • Yumurtaları ve doğranmış kestaneleri ekleyin.
  • Kalan unu yumuşak bir hamur elde edene kadar azar azar (yarımşar su bardağı) ilave edin. (Elle yoğuruyorsanız bu aşamada tahta spatula kullanabilirsiniz.)
  • Hamuru hafifçe unlanmış bir zemine alıp (gerekirse yapışmasını engellemek için arada 1 yemek kaşığı un ekleyerek) 3 dakika kadar yoğurun.
  • Hamuru yağlanmış derin bir kaba alın, diğer yüzünün de yağlanması için bir kez ters çevirin ve üzerini streçle kapatın.
  • Bu halde oda sıcaklığında 1,5-2 saat bekletin.
  • Hamuru tezgaha alıp 2 eşit parçaya bölün. Her birine top şekli verip yağlanmış tepsiye yerleştirin (birbirlerinden en az 10 cm uzaklıkta olsunlar).
  • Üzerlerine bıçakla 1 cm derinliğinde "X" şekli çizin.
  • Streçle üzerini hafifçe kaplayın ve oda sıcaklığında 45 dakika bekletin.
  • Pişirmeden 20 dakika önce fırını 180 C'ye (350 F) ayarlayın.
  • Fırının orta gözünde 35-40 dakika (üzeri iyice kızarıp, parmağınızla vurduğunuzda tok bir ses gelene kadar) pişirin.
  • Pişince fırın teline alıp tamamen soğumasını sağlayın.