Resimli Peynirli Sarma Börek Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar





yarım kg un
150 gr tereyağı
yarım çay b. sıvıyağ
1 yumurta
ılık su
tuz
iç harcı için:
200 gr karışık peynir
açmak için:
nişasta



HAZIRLANIŞI:
Önce unu karıştırma kabına alın. içine

sıvıyağı yumurtayı,ılık su ve tuz ilave
ederek kulak memesi kıvamında bir
hamur hazırlayın. Hamuru 16 bezeye bölün.
hamur dinlendikten sonra bezeleri tatlı tabağı
büyüklüğünde açın. 4 tanesini aralarına nişasta

koyarak üst üste koyun ve açabildiğiniz kadar
ince açın. tereyağını eritip dörtte birini hamura
sürün. daha sonra peynirleri karıştırıp yine
dörtte birini serpin. daha sonra rulo yapıp
tepsinin ortasından başlayarak rulo yapın.

diğer hamurlara da aynı işlemi yapıp tepsiyi
doldurun. üzerine bir yumurta sarısı sürüp
susam serpin. 180 derecede iyice kızarana
kadar pişirin. dilimleyerek ılık servis yapın.
baklava hamuru gibi çıtır çıtır bir börek..