Resimli Tombiş Pandispanyası Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar



VANİLYALI PANDİSPANYA:
Malzemeler:
8 yumurta
5 çorba k.un
11 çorba k.toz şeker
yarım çay b.sıcak su
1 p.vanilya



HAZIRLANIŞI:
8 yumurtanın sarıları ve beyazları ayrılarak ayrı kaplara alınır.
toz şekerin yarısı beyazların üzerine alınarak mikserle köpürene
kadar çırpılır.kalan tozşeker de sarıların üzerine alınarak
köpürtülür.daha sonra ikisi aynı kaba alınarak 1 paket vanilya,
ılık su ve un ilave edilerek hamur elde edilir.hazırlanan pandispanya
hamuru kek çemberine alınarak önceden ısıtılmış fırında180 derecede
yaklaşık 40 dk. pişirilir.içinde kabartma tozu olmayan pufuduk bir

pandispanya. bu pandispanyanın içini ve üzerini çok farklı meyve ve
kremalarla zenginleştirebilirsiniz.