Sakızlı Dondurma Tarifi,Yapılışı

KaRDeLeN

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Sakızlı Dondurma - Sakızlı Dondurma Tarifi - Sakızlı Dondurma Yapılışı


Malzemeler

* 1 litre süt
* 1 tatlı kaşığı patates nişastası
* 4 çay kaşığı salep
* 1,5 su bardağı şeker
* 2 yemek kaşığı sakız reçeli





Hazırlanışı

1. Bütün kuru malzemeler karıştırılıp çelik tencereye alınır.
2. Üzerine süt ve sakız reçeli ilave edilir.
3. Karışım kapağı kapalı şekilde yarım saat buzdolabında bekletilir.
4. Buzdolabında bekleyen tencere ocağa alınıp, koyulaşıncaya kadar mikserle çırpılarak kısık ateşte pişirilir.
5. Koyulaşıp krema kıvamına gelen dondurma soğuyuncaya kadar mikserle çırpılmaya devam edilir.
6. Tenceresi ile beraber soğuyan krema kapağı kapalı şekilde derin dondurucuya konulur.
7. Dondurucudaki krema, yarım saatte bir çıkartılıp karıştırılır.
8. Kıvamı oturunca, karıştırma işlemi bitirilip, bir gece dinlendirildikten sonra servis edilir.

Afiyet Olsun