Sakızlı Kebap Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1

Sakızlı Kebap Tarifi Yapılışı konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
Sakızlı Kebap Tarifi - Sakızlı Kebabın Yapılışı - Sakızlı Kebap Nasıl Yapılır



Malzemeler

2 kg koyun kuşbaşı
1 kuru soğan
Gül suyu
Damla sakızı
Bir tutam un
3 diş sarımsak
Tarçın
Karabiber
Karanfil
Patates Püresi

Yapılışı:

2 kg koyun eti kuşbaşı doğranıp tencerede, rendelenmiş 1 soğanla kavrulur. Kavrulduktan sonra biraz sıcak su eklenir. Et yumuşayıp iyice pişinceye kadar pişirilir. Et pişerken içine gül suyunun içinde dövülmüş 3 parça damla sakızı konulur. Bir tutam un, dövülmüş üç diş sarımsak, tarçın, karabiber, karanfil eklenir, biraz daha kaynatılıp ateşten indirilir. Başka bir kapta patatesler haşlanıp sütün içinde ezilerek püre haline getirilir. Püre tabaklara konulur. Etler pürenin üzerine dizilir, servis yapılır.