Sakızlı Levrek Balığı Buğulama

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Sakızlı Levrek Balığı Buğulama Malzeme
1 kg levrek balığı filetosu (Ayıklanmış ikiye bölünmüş)
1 adet soğan (Çok ince doğranmış)
2 adet domates (Kabuksuz çok ince doğranmış)
2 adet defneyaprağı
1/2 adet limonun suyu
100 gr Bizim Margarin
1/2 bağ maydanoz (İnce doğranmış)
2 adet çarliston biberi (İnce doğranmış)
2 adet damla sakızı (Dövülmüş nohut tanesi kadar)
Tuz
1 çorba kaşığı krema

Hazırlanışı
• Derin bir tavanın içine Bizim Margarin’i koyup kızdırın Soğanları ilave edip kevgirle karıştırarak biraz renk aldığında ateşten alın
• Balıkları dizin Krema ve maydanozun yarısını tüm malzemeyle birlikte balıkların üzerine yayın Bir su bardağı su ilave edip ateşin üzerine koyun
• Üzerini yağlı kâğıt veya folyo ile kapatıp; ağır ateşte veya fırında 15 dakika pişirin
• Balıkları servis kabına alt üst ederek dizin
• Tavadaki malzemeye kalan kremayı ilave edip kaynatın
• Lezzetini kontrol ettikten sonra sosu balıkların üzerine kaşıkla taksim edin ve kalan maydanozu serpiştirin