Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Tarifi - Salepli Ve Pişmaniyeli Pasta Nasıl Yapılır - Salepli Ve Pişmaniyeli Pastanın Yapılışı




Malzemeler;

Tart Pandispanyası için:
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı şeker
1 kabartma tozu
2,5 çay bardağı un

Salepli krema için;

2 su bardağı süt
yarım subardağından biraz fazla şeker
1 yemek kaşığı salep
1 poşet kremşanti
1 yemek kaşığı margarın

Yapılışı:

yumurta ve şekeri iyice çırptıktan sonra sırasıyla diğer malzemeleri ekleyerek kek hamurunu hazırlıyoruz.Yağlanmış tart kalıbına dökerek pişiriyoruz.
Salepli krema için:toz krem şanti dışındakileri karıştırarak pişiriyoruz.Ocağı kapatınca margarini de ilave edip karıştırıyoruz.Krema soğuyunca Toz kremşantiyi ilave ederk 10 dk.çırpıyoruz.Önce biraz cıvık bir kıvamı oluyor.Korkmayın zira ben çok korktum.Ama dolapta birkaç saat kalınca çok kıvamlı ve sünen köpük gibi bir krema oluyor.Neyse devam edelim.Daha sonra pandispanyanın çukur kısmını bu krema ile doldurup dolaba gönderiyoruz.Birkaç saat bekleyince krema donuyor adeta.Servis yapacağımızda çıkarıp,pişmaniye ve fıstıkla süslüyoruz