Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi Yapılışı (Ankara)

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi - Sebzeli Bulgur Pilavı Yapılışı - Sebzeli Bulgur Pilavı Nasıl Yapılır - Ankara Sebzeli Bulgur Pilavı Tarifi



Malzemeler:
1 su bardağı bulgur
15 su bardağı sıcak et veya tavuk suyu
1 adet soğan
2 adet dolmalık biber
2 adet domates
1 adet patlıcan
1 adet havuç
1 adet patates
1 su bardağı iç bezelye
1 yemek kaşığı tere yağı
kırmızıbiber, karabiber, tuz

Hazırlanışı:
Havuç ve patates küp küp doğranır Bezelye ile birlikte haşlanır Patlıcan, dolmalık biber ve domatesler küçük küçük doğranır Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanlar tereyağında hafif pembeleşene kadar kavrulur Patlıcan ve dolmalık biberler ilave edilip, sürekli karıştırarak kavurmaya devam edilir 4-5 dakika sonra havuç, patates, bezelye ve domatesler eklenir ve hep birlikte kavurmaya devam edilir Sebzeler biraz kavrulduktan sonra bulgur ve 15 su bardağı kaynamış et veya tavuk suyu ilave edilir Tuz karabiber ve kırmızı biber ile tatlandırılarak 20 dakika kadar pişirilir 5-10 dakika dinlendirildikten sonra servis edilir.