Semizotlu Pancar Salatası

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler

1 tane pancar
100 gr. Semizotu
50 gr. Dilim parmesan peyniri
25 gr. Kavrulmuş ceviz
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Limon
Karabiber
Deniz tuzu

Yapılışı

Pancarı deniz tuzu, değirmen karabiber, sarımsak ve zeytinyağı ile alüminyum folyoya sarın. 160 derecelik fırında 25 dakika pişirin. Sonra soğutmaya bırakın. Kabukları alıp dilim şeklinde tabağa yerleştirin. Semizotu yaprakları, dilim parmesan ve kavrulmuş cevizi üzerine ekleyin. Ayrı bir kapta sosu hazırlayın. Önce limon suyu sonra tuz ve karabiber, en zeytinyağını sosa azar azar yedirin. Böylece daha lezzetli bir sos elde dersiniz.
Salataya sosunu ekleyip servise hazır hale getirin.