Somonlu Alabalık Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
alabalık nasıl pişirilir - somon ve alabalık - alabalık tarifi - alabalık füme - soslu alabalık


Malzemeler:

1 kişilik
2 dilim somon füme
1 dilim alabalık füme

Sos için:

1 adet yumurta sarısı
1 adet limon suyu
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı:

Somon füme ve alabalık fümeyi yağsız tavada arkalı önlü pişirin. Piştikten sonra servis tabağına alın.

Sos için yumurta sarısını, limon suyunu ve dereotunu zeytinyağına karıştırın.

1 gün beklettikten sonra bu sosu servis tabağının içinde bulunan somon füme ve alabalık fümenin üstüne dökün.


alıntı