Soslu Bütün Tavuk Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
bütün tavuk nasıl pişirilir - soslu tavuk tarifi - fırında bütün tavuk - fırında garnitürlü tavuk


Malzemeler:

orta boy bir tavuk
bir çay bardağı yoğurt
bir çay bardağı salça
2 yemek kaşığı sıvı yağ
biraz tuz karabiber

Yapılışı:

Tüm malzemeler karıştırılır tavuğun üzerine sürülür çelik tencerede 1,5-2 saat çok kısık ateşte susuz olarak pişirilir kızartılmış görünüme gelince servis yapılır.



Fırında Bütün Tavuk


Tavuğu iyice temizleyip, yıkadıktan sonra bol suda haşlayın. İyice pişen tavuğu ayıklayın ve ufak parçalara ayırın.

Öte yandan ufak bir tencereye 1 kaşık yağ, 1 çorba kaşığı un koyup bir müddet kavurun. Üstüne 1 bardak su ilâve edin. Karışım boza kıvamına gelince ateşten indirin. Üzerine daha önceden haşlayıp küçük küçük doğradığınız havuç ve bezelyeyi ilâve edin.

Bunların hepsini firma dayanıklı bir kaba koyduğunuz tavuğun üzerine döküp fırına sürün. Üstü pişince çıkarıp sıcak sıcak servis yapın.


alıntı