Süzme Kuzu Tandır Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Süzme Kuzu Tandır Tarifi - Süzme Kuzu Tandır Yapılışı - Süzme Kuzu Tandır Nasıl Yapılır - Süzme Kuzu Tandır Malzemeleri



2 kuzu kol
Tuz
Kekik
Süslemek için:
Domates
Maydanoz

Kuzu kollarını 5'er parçaya bölün. Fırın tepsisine bol miktarda tuz serpin. Etleri tepsiye dizip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Fırından çıkarınca etlerin üzerini kapatacak kadar su ilave edin ve 10-15 dakika dinlenmeye bırakın.
Etleri suyuyla birlikte büyük bir tencereye alın. Kapağı kapalı ola 20 dakika orta ateşte pişirin. Ateşten alıp soğumaya bırakın. Etleri kemiklerinden ayırıp servis tabağına yerleştirin. Üzerine pişme suyundan döküp kekik serpin. Domates ve maydanozla süsleyin, bulgur pilavı eşliğinde sıcak servis yapın.