Tahinli Anadolu Çöreği Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1

Tahinli Anadolu Çöreği Tarifi Yapılışı konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
tahinli çörek tarifi - çörek tarifleri



#
Tahinli Anadolu çöreği malzemeleri

4 buçuk su bardağı un

1 paket kuru maya

1 çay kaşığı tozşeker

1 limonun rendelenmiş kabuğu

1 su bardağı ılık su

Yarım su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı ılık süt

1 yumurta

1 tutam tuz

İç malzeme

1 su bardağı tahin

Yarım su bardağı pekmez

1 su bardağı ince çekilmiş ceviz

75 gr tereyağı

Üzeri için

1 yumurta sarısı

2 çorba kaşığı sıvıyağ

2 çorba kaşığı iri çekilmiş ceviz

# Tahinli Anadolu çöreği hazırlanışı
#
Tahinli Anadolu çöreği:

Denenmiş yemek tarifleri sunan Lezzet'in çörek tarifleri listesinden iyi bir seçim.

Unu hamur yoğurma kabına eleyin. Kuru maya, limon kabuğu ve şekeri ilave edip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp süt, su, sıvıyağ, yumurta ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir ortamda iki misli kabarıncaya kadar bekletin.

Tereyağını yumuşaması için oda ısısında bekletin. Tahin ve pekmezi ekleyip düzgün bir karışım oluncaya kadar çırpın.

Dinlenen hamuru 2 eşit bezeye ayırın. Bir bezenin üzerine un serpip merdaneyle incecik açın. Üzerine tahinli karışımdan sürüp bohça gibi katlayın. Diğer bezeyi de aynı şekilde katlayın. Nemli bezle örterek dinlendirin.

Açtığınız hamurları merdaneyle tekrar açıp tahinli karışımı sürün ve üzerlerine ceviz serpin. Her hamuru bir uçtan başlayarak iki parmak genişliğinde rulo şeklinde sarın. Hamurun sol ucunu içe doğru sağ ucunu ise dışa doğru döndürüp burun. Bir uçtan başlayarak kendi etrafında sarıp yuvarlak bir çörek hazırlayın ve ucunu altta gizleyin.

Hamurları yağlanmış tepsiye dizin ve üzerini örtüp yarım saat daha dinlendirin. Sıvıyağ ile yumurta sarısını karıştırıp hamurların üzerlerine sürün. Ceviz içini serpin. Önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında pişirin. Dilimleyip ılık servis yapın.