Tam Buğday Unlu Ekmek Tarifi / Tam Buğday Unlu Ekmek Yapılışı / Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Açıklama & Notlar

  • Instant maya yerine 42 gr yaş veya 3 tatlı kaşığı toz maya kullanabilirsiniz. Eğer onları kullanacaksanız önce mayayı su, süt, şeker karışımında eritin.
Içindekiler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1/2 su bardağı ılık su
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 su bardağı tam buğday unu + beyaz un karışımı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket instant maya
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yumurtanın sarısı
  • Bir kase kaynar su
Hazırlanışı

  • Su, süt ve şekeri bir kasede karıştırın.
  • Una, tuzu ve instant mayayı ekleyip karıştırın. Unlu karışımın ortasını havuz gibi açıp su, süt, şeker karışımını boşaltın.
  • Bir yandan hamuru karıştırırken diğer yandan zeytinyağını ve sirkeyi ekleyin.
  • Hamuru iyice yoğurup üzerine nemli bir bez örtün ve oda sıcaklığında 1 saat bekletin.
  • Fırını 200 C'ye getirin. Hamuru tekrar hafifçe yoğurup istediğiniz şekli verin (ben somun şekli verip üzerine çizikler attım).
  • Tepsiye alıp üzerine yumurta sarısı sürün.
  • Fırını kapatıp tepsiyi içine koyun. Kaynar suyun bulunduğu kaseyi de fırının altındaki bir köşeye koyun. Fırının kapağını kapatın.
  • 15 dakika sonra tepsi içinde olduğu halde fırını 200 C'ye getirin.
  • Ekmeğinizin içi pişene kadar fırında tutun. Pişince fırın telinde soğutun.