Tavuk Kızartması Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Tavuk Kızartması Tarifi - Tavuk Kızartması Nasıl Yapılır - Tavuk Kızartması Malzemeleri







Tavuk Kızartması

Malzemeler.
TAVUK KIZARTMA(4 kişilik)

* 1 tane orta boy tavuk

* Tuz ve biraz karabiber



Kızarma Tarifi:

1 – Önce tavuğu iyice yıkayarak temizleyin, but ve kanatları bağlanarak birleştirilir, isteğinize bağlı olarak boyun ya da kanatları ayırabilirsiniz. Tavuğu tuz ve karabiber ile birlikte iyice ovun.
2 – Kızartma tarifleri kriterlerine uygun biçimde ısıtılmış termik tabanlı bir tencereye koyun, elinizle bastırın ve bir süre kızartın. Bu kızartma işlemi dört yüzü için de yapılır.
3 – Daha sonra da tencerenin kapağı sıkıca kapatılır. Isı ayarı yapıldıktan 30 dakika sonra tenceredeki tavuk ters yüz edilerek 30 akika daha pişirilir. İstenirse tavuğun üzerine sos ilave edilerek servis yapılır.