Tavuk Suyu Çorba Tarifi / Tavuk Suyu Çorba Yapılışı / Tavuk Suyu Çorba Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Tavuk Suyu Çorba





Içindekiler

  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 adet tavuk but
  • 2 baş kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 3 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber
Hazırlanışı

  • Tavuk butu derisinden ayırıp göğüs ve 2 baş kuru soğan ile birlikte haşlayın. Haşlanmış etleri suyun içinden alıp minik minik doğrayın.
  • 2 yemek kaşığı unu 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayrı bir çorba tenceresine alın. Unun kokusu gidene kadar (yaklaşık 3-4 dakika) kavurun.
  • Tavuğu haşladığınız et suyuna bir miktar kaynamış su ilave edin (toplam 2 litre olacak kadar). Bu suyu unun üzerine azar azar ekleyin.
  • Sarımsakları dövün ve doğranmış tavuklarla birlikte tencereye ilave edin.
  • Çorbanın suyunu kontrol ederek tuzunu ayarlayın (kontrol etmenizin nedeni tavuk suyunun tuzlu olması). 10 dakika pişirin. Bu arada tencerenin ağzını açık tutmaya özen gösterin.
  • En son servis yaparken üzerine çekilmiş karabiber serpin.