Tavuklu Büryan Tarifi Yapılışı

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Tavuklu Büryan Tarifi-Tavuklu Büryan Yapılışı-Tavuklu Büryan Malzemeleri

Tavuklu Büryan




Malzemeleri (2 Kişilik)


Tavuk eti (1 göğüs+2 but olabilir)

1 küçük kuru soğan

2 taze soğan

2 diş sarımsak

1 bardak pirinç

1 kaşık domates salçası

Sıvıyağ


Yapılışı


Karabiber, pulbiber, kimyon, zerdeçal, tuz.

Tavuğu biraz haşlayın. Çok yumuşamadan altını kapatın. Bir tavada biraz sıvıyağda kuru soğanı kavurun. Üzerine salça ve pirinçleri ekleyip biraz daha kavurun. En son doğranmış sarımsağı, taze soğanı ve baharatlarını ekleyip altını kapatın. Pirinç karışımını bir borcama dökün, üzerine bir kaç parçaya ayrılmış tavukları dizin. Üzerlerine tavuk suyunu dökün. Tavukların üzerine biraz tuz ve karabiber serpip 180derecede üzeri hafif kızarana kadar pişirin.