Terbiyeli Kuzukulağı Çorbası Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Terbiyeli Kuzukulağı çorbası Tarifi - Terbiyeli Kuzukulağı çorbası yapımı - Terbiyeli Kuzukulağı çorbası nasıl yapılır


Malzemeler:

1 bayat ekmek
100 gram kuzukulağı
90 gram tereyağı
10 bardak su
6 yumurta sarısı

Yapılışı:

biraz tereyağını çukur bir tencerede eritin. kuzukulağının sadece beyaz kısımlarını ince ince keserek yağa katın ve 10 dakika kavurun. 2 tencereyi ateşten indirin. kenarları da dahil ekmek dilimlerini ve et suyunu tenereye ilave edin. tencerenin kapağını kapatıp 10 dakika bekletin. 3 karışımı yumurta çırpıcısı ile karıştırın. böylece ekmek iyice ufalanacaktır. 4 tereyağı ve yumurta sarılarını ilave ederken yumurta çırpıcısı ile karıştırmaya devam edin. 5 sıcak olarak servis yapın.