Tombik Yayla Kabağı Dolması Tarifi Yapılışı

DeMSaL

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Tombik Yayla Kabağı Dolması - Tombik Yayla Kabağı Dolması Tarifi



Malzemeler :
1,5 Kg. Yayla Kabağı
3 Soğan
200 Gr. Kıyma
1 Su B. Pirinç
1 Çorba K. Biber Salçası
1 Tutam Maydanoz
1 Tutam Dere Otu
Tuz
Karabiber
Su

Sosu İçin:
1 Tatlı K. Söke Un
1 Çorba K. Domates Salçası
Sıvıyağ
Tuz
Su

Üzeri İçin:
Süzme Yoğurt

Hazırlanışı :
Kabakları üstlerinden kesin ve içlerini boşaltın. İçlerini mücver için ayırabilirsiniz. İç harcını hazırlamak için; unu ve sıvıyağı tencerede kavurun. Salçasını ve suyunu ekleyip karıştırın.

Tuzunu atın. Geniş bir kasede, doğranmış soğanları, yıkanmış pirinci, kıymayı, doğranmış maydanoz ve dereotunu ve biber salçasını karıştırın. İç harcını kabakların içine doldurun.

Doldurduğunuz kabakların kapaklarını kapatıp sos tenceresine dizin. Tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakın