Tül Böreği Resimli Tarifi

Siraç

Yönetici
Admin
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Tül Böreği Resimli Tarifi


Malzemeler

  • 2 adet yufka​
  • 1/2 lt. süt​
  • 1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri​
  • 4 adet yumurta​
  • Tuz​

Yapılışı

  1. Sütü bir tencerede kaynatın. Kaymak tutmaması için ara ara karıştırın.​
  2. Süt ılıyınca yufkaları küçük parçalara ayırıp sütün içine atın. Karışımın içine rendelenmiş kaşar peynirini ve peynirin tuzuna göre ayarlamış olduğunuz tuzu ekleyin.​
  3. Ayrı bir kapta yumurtaları çırpıp karışıma ekleyin ve karıştırın.​
  4. Yağlanmış tepsiye bu karışımı dökün. 200 derecede, önceden ısıtılmış fırında pişirin.​