Türkiyede Tarım Hakkında Bilgi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
[SIZE=-1]
Türkiyede Tarım
[/SIZE]
[SIZE=-1]
İnsanların toprağı işleyerek ekme ve dikme yoluyla ondan ürün elde etmesi faaliyetine tarım denir.
[/SIZE]​
[SIZE=-1]
Türkiye Topraklarından Yaralanma Oranları:


[/SIZE]
[SIZE=-1]
[/SIZE]
[SIZE=-1]
[/SIZE]
[SIZE=-1]
Topraklarımızdan faydalanma oranı daha çok iklim ve yer şekilleri özelliklerine bağlıdır. Ülkemizde yüksek dağlık kesimler geniş alan kaplar. Dik yamaçlar çoktur. Buralarda topraktan faydalanma çok kısıtlıdır. Buna göre ülkemiz arazisinin % 36 ‘sı ekili-dikili alan, % 32’si çayır ve otlak, % 26 ‘sı orman ve % 6’sı diğer alanlar (yerleşim birimleri , tarıma elverişsiz çıplak kayalıklar gibi) dır.
Not: Tarımdaki makinalaşmanın etkisiyle çayır ve otlakların alanı daralırken, tarım alanlarımız genişlemektedir.
[/SIZE]
[SIZE=-1] Bölge Yüzölçümüne Göre Ekili Dikili Alanların Oranları: [/SIZE]
[SIZE=-1]
1. Marmara Bölgesi: %30
2. İç Anadolu Bölgesi: %27
3. Ege Bölgesi: %24
4. G.Doğu Anadolu Bölgesi: %20
5. Akdeniz Bölgesi: %18
6. Karadeniz Bölgesi: %16
7. Doğu Anadolu Bölgesi: %10
[/SIZE]​