Tuzda Kestaneli Tavuk - Tuzda Kestaneli Tavuk yapilisi - tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler :
  • 1 bütün tavuk
  • 1 su b.pirinç
  • 1 soğan
  • 1 çorba k.tereyağı
  • 1 kase kestane
  • 1 tutam dereotu
  • tuz
  • karabiber
  • yenibahar
  • tarçın
  • su
Mantolamak için:
  • tuz
  • su
  • söke un
  • 1 yumurta akı
Hazırlanışı : Pilavı için; soğanları minik doğrayarak sıvıyağda kavurun. Ardından pirinçleri de üzerine ekleyerek tekrar kavurun. Tuzunu ayarkladıktan sona pilavı yarı kıvamda pişirecek kadar su ekleyerek pişmeye bırakın. Suyunu çeken pilava haşlanmış, doğranmış kestaneyi, dereotunu, tarçını, karabiberi ,yeninbaharı ve tuzunu ayaralayarak harmanlayın.
Tavuğu sırt kısmından itibaren keserek sırt kemiğinden ayırın. Pilavı iç kısmına yayıp tavuğu dikin.
Mantolamak için ise, 1,5 kg. sofralık iri tuzu karıştırma kabına alın. Üzerine 1 çorba k. söke unu ve bir yumurta akını ekleyerek iyice karıştırın. Diktiğiniz tavuğu fırın tepsisine alarak üzerini tuz ile kaplayın. 200 derecede ortalama 1 saat 45 dk. pişirin