ukrayna(kiev)mutfağı....

#1
Sponsorlu Bağlantılar
ukrayna(kiev)mutfağı....

Kiev Tavuğu Malzemeler :
4 parça tavuk göğsü
3 çorba kaşığı tereyağı
1 su bardağı galeta unu
1 çay bardağı un
1 demet maydanoz
2 yumurta
1 limon
Sıvı yağ
Tuz, karabiber



Hazırlanışı :
Piliç göğüslerini bir bıçak yardımıyla açtıktan sonra inceltmek için dövün ve üzerine tuz, karabiber serpin.

Bir kapta çırparak hazırladığınız tereyağı, maydanoz, limon suyu karışımını tavuk parçalarının arasına yarım çorba kaşığı kadar koyup, tavukları rulo yapın ve buzluğa atıp bir saat kadar donmasını bekleyin.

Buzluktan çıkardığınız tavukları sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayarak bol kızgın yağda kızartın.
 

#2
Kiev Keki Malzemeler :
10 yumurta beyazı
1 fincan şeker
Çeyrek fincan un
Kavrulmuş fındık



KREMA
1 fincan tereyağı
1 fincan süt
2 çorba kaşığı kakao



Hazırlanışı :
Yumurta beyazlarıyla şekeri karıştırın ve büyüklüğü ilk halinin 4-5 katına ulaşana kadar ısıtın. İçine yavaş yavaş fındıkları ve unu ilave edin.

Karışımı 2 adet parşömen kağıdına yayın ve 100 derece fırında 3-4 saat kurumaya bırakın.

Tereyağı, süt ve kakaoyu bir kapta karıştırın ve her iki keki de bununla kaplayın. Kekleri üst üste getirin, Kiev kekiniz servise hazır