Üzümlü Tart - Üzümlü Tart yapilisi - Üzümlü Tart tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Malzemeler :
* 3 su b. un
* 125 gr. tereyağı
* 2 yumurta
* 1 su b. pudra şekeri
* 2 çorba k. toz fındık
* 1 çay k. kabartma tozu
Kreması için:
* 3 su b. süt
* 1 su b. toz şeker
* 3 çorba k. un
* 1 çorba k. nişasta
* 1 paket vanilya
Krem şantisi için:
* 1 poşet toz şanti
* 1 çay b. süt
Üzeri için:
* siyah üzüm
* yeşil üzüm
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 3 su bardağı unu alın.Üzerine 1 su bardağı pudra şekeri 1 çay kaşığı kabartma tozu ilave edin ve karıştırı.Hamurun ortasını açın ve içine 125 gr.tereyağı bütün yumurta 1 yumurtanın ilave edin.İlk önce tereyağı ve yumurtayı karıştırın.Daha sonra da unu da karıştırarak tart hamurunu yoğurun.Tart kalıbını sıvıyağ ile yağlayın.Tart hamurunu merdane ile açın Daha sonra tart hamururn merdane ile tart kalbına alın.Tart hamurunun tart kalbından çıkan hamur varsa bıçak yardımıyla kesin ve tekrar açıp tart kalıbının tabına alın.Tart hamurunu çatalla batırın.Önceden ısıtılmıl olan 170 derecelşk fırında pişirin.
Kreması için tencereye 3 su bardağı sütü alın.Sütün üzerine 1 su bardağı toz şeker,3 çorba kaşığı un 1 çorba kaşığı nişasta ve 1 paket vanilya ilave edin.Kremayı sürekli karıştırarak pişirin.Şantisi için poşet toz şanti ile 1 çay bardağı sütü çırpın.Kremanın içine şantiyi ilave edin ve karıştırın.Kremayı krema sıkma torbasına alın.Tart hamuru piştikten sonra fırından çıkartın.Tart hamrunu kalıbından çıkartın.Tart hamrunun üzerine kremadan sıkın.Daha sonra tartın üzerine bir sıra siyah üzüm bir sıra yeşil üzüm dizin.