Vişneli Tart Tarifi / Vişneli Tart Yapılışı /Vişneli Tart Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


Içindekiler

  • 2 su bardağı dondurulmuş vişne
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 adet karanfil
Tart Hamuru İçin :
  • 125 gr margarin
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tutam tuz
  • Alabildiği kadar un
Hazırlanışı

  • Kabın içinde; eritilmiş margarin, toz şeker, tuz ve alabildiği kadar unu yavaş yavaş yoğurarak yumuşak bir hamur hazırlayın. 20 dakika bekletin.
  • Tart kalıbını yağlayıp biraz un serpin. Tart hamurunu kalıba yayın. Kenarlarını kalın, ortasını çukur bırakmalısınız. 175 derecelik fırında pişirin.
  • Tencerede 1 bardak suyla nişasta ve şekeri eritin. Vişne ve dövülmüş karanfilleri de ekleyip ocağın altını kapatın. Karışım ılıyana kadar karıştırın.
  • Hazırladığınız karışım ılıyınca, tartın ortasına dökün. Buzdolabında 2 saat bekletip servis yapın.