Vize almak için hangi evraklar gerekiyor?

  • Konuyu başlatan Kayıtsız Üye
  • Başlangıç tarihi
K

Kayıtsız Üye

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Vize almak için ne gibi evrak gerekiyor?
Gerekli Genel Evraklar

İşveren İseniz

Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)

Hesap cüzdan fotokopisi

Gayri menkul tapu fotokopisi

Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)

Ticari sicil gazetesi fotokopisi

Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)

İmza sirküleri Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Bordrolu Çalışan İseniz

İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)

Şirketin imza sirküleri

Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)

Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)

Ticari sicil gazetesi fotokopisi

Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)

4 aylık sigorta bildirgesi

Son üç aylık bordro

Hesap cüzdan fotokopisi

Gayri menkul tapu fotokopisi

Kredi kartları fotokopisi

Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye

Ev Hanımı İseniz

Konsolosluğa hitaben dilekçe

Gayrimenkul tapu fotokopisi

Hesap cüzdan fotokopisi

Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.

Öğrenci İseniz

Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi

18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname

Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.

Emekli İseniz

Konsolosluğa hitaben dilekçe

Emekli cüzdanı fotokopisi

Sağlık karnesi fotokopisi

Gayrimenkul tapu fotokopisi

Banka cüzdan fotokopisi

Ayrıca

1 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)

En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı )

Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.

Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.

Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.

Schengen ülkeleri hic schengen vizesi olmayanları sahsen istemektedir.

Münferit Vize, başvuru gününden en az 3 gün sonra geri döner. Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentası müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.
 

Son düzenleyen: Moderatör:

SeLeN

Yönetici
Editör
#2
Gerekli Genel Evraklar

İşveren İseniz

Konsolosluğa hitaben yazılmış dilekçe (antetli kağıda ve imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
Hesap cüzdan fotokopisi
Gayri menkul tapu fotokopisi
Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
İmza sirküleri Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye​

Bordrolu Çalışan İseniz
İşverenden tanıtma ve izin belgesi (İlgili konsolosluğa hitaben ve şirketin imza sirkülerinde imza yetkisi olan kişi tarafından)
Şirketin imza sirküleri
Vergi levhasının fotokopisi (vergi levhası zarar veya yeni tescil ise ; şirketin banka hesap cüzdan fotokopileri ve bilançosu)
Yeni tarihli faaliyet belgesi (ticaret veya sanayi odası veya kayıtlı bulunan meslek birliğinden)
Ticari sicil gazetesi fotokopisi
Sigorta işe giriş bildirgesi (SSK giriş bildirgesi tekrar ve yeni işe giriş ise eski SSK işe giriş bildirgesi)
4 aylık sigorta bildirgesi
Son üç aylık bordro
Hesap cüzdan fotokopisi
Gayri menkul tapu fotokopisi
Kredi kartları fotokopisi
Turistik gidenlerden otel ve uçak rezervasyonları, ticariler için ise ek olarak davetiye​

Ev Hanımı İseniz
Konsolosluğa hitaben dilekçe
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Hesap cüzdan fotokopisi
Eşi çalışıyor ise veya işveren ise yukarıda belirtilen belgeler eklenecektir.​

Öğrenci İseniz
Okuldan yeni tarihli öğrenci belgesi
18 yaş dolmamış ise anne ve babadan muvafakatname
Aile işveren ise veya bordrolu ise yukarıda belirtilen belgelerin tamamı eklenecektir.​

Emekli İseniz
Konsolosluğa hitaben dilekçe
Emekli cüzdanı fotokopisi
Sağlık karnesi fotokopisi
Gayrimenkul tapu fotokopisi
Banka cüzdan fotokopisi​

Ayrıca
1 Resim + Vize Ücreti ( Ücretler konsolosluklar tarafından belirleniyor, değişebilir.)
En az 6 ay geçerli pasaport ( pasaport mutlaka imzalı olmalı )
Vize başvuru formları şahsen yolcular tarafından doldurulmalı ve imzalanmalıdır.
Pasaportların "gümrük ve döviz işlemleri" sayfalarına vize uygulanamaz.
Pasaportunuz yenilenmis ve eski pasaportunuzda ilgili konsolosluga ait vize mevcut ise eski pasaportunuzu da belgeler ile birlikte vermeniz vize alımında yararlı olacaktır.
Schengen ülkeleri hic schengen vizesi olmayanları sahsen istemektedir.
Münferit Vize, başvuru gününden en az 3 gün sonra geri döner. Vize alımı konusunda şirketimizin hiçbir sorumluluğu yoktur. Seyahat acentası müşteri ve konsolosluk arasında sadece aracıdır.​