Yoğurt Tatlısı Tarifi

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurt Tatlısı

4 adet yumurta
1,5 su bardağı
yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
3,5 kahve fincanı irmik
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çorba kaşığı
limon suyu
1 çorba kaşığı
limon suyu
1/2
limon kabuğu rendesi
1 çay kaşığı kabartma tozu
Şurubu:
3,5 su bardağı şeker
1/2
limonun suyu

3,5 su bardağı şeker 4 su bardağı su ile kaynatılır. ½
limonun suyu eklenir. 10 dakika kaynatılıp altı kapatılır.
Yumurta sarıları şeker ve
limon kabuğu rendesi ile şeker eriyinceye kadar mikserle çırpılır. Yoğurt ilave edilip biraz daha karıştırılır. Yumurta akları ayrı bir yerde kar haline gelinceye kadar çırpılıp şekerli yumurtaya ilave edilir. İrmik, un ve kabartma tozu ayrı bir yerde karıştırılır. Yavaş yavaş yumurtalı karışıma eklenir. Limon suyu ve sıvıyağ da bu sırada eklenir. Yağlanmış kalıba dökülerek 30-35 dakika fırında pişirilir. Sıcakken soğuk şerbet üzerine dökülür. Üzerine kapak kapatılarak kabarması ve şurubu çekmesi sağlanır. Soğuyunca dilimlenerek servis yapılır.