Yoğurtlu Elbasan Tava Tarifi / Yoğurtlu Elbasan Tava Yapılışı / Tarifi Nedir

Dine

Özel Üye
#1
Sponsorlu Bağlantılar


1. But tarafından bir kg. kuzu eti.
2. Az miktarda tereyağ.
3. Bir baş soğan.
4. Tuz
5. yeterince su,
6. 1/2 kg. yoğurt
7. bir bardak un
8. iki yumurta.

1. Kuzu eti dilimler ve parçalar halinde bölünür. Etlerin iki tarafı da tereyağında biraz kızartılır. Sonra su katılıp iyice pişene kadar haşlanır. Başka bir yerde; yoğurt, un, et suyu karıştırılıp, biraz pişirilir. Çok hafif ateşte yumurta sarıları ilave edilip, iyice karıştırılır. Kaba ve parça etler tepsiye yerleştirilir. Üzerine hazırlanmış sos dökülür. Fırına verilir. İyice pişince servis yapılır.