Yoğurtlu ispanakli püre

#1
Sponsorlu Bağlantılar
MALZEMESİ

1/2 Kg. ıspanak,
1,5 Su bardağı yoğurt,
1 Fincan zeytinyağı,
2 Diş sarımsak,
Tuz, biraz kırmızı biber, maydanoz.


YAPILIŞI

1.Ispanakların köklerini keserek temizleyiniz ve bol suda birkaç kere yıkayınız, suyunu süzünüz,
2.Az karbonatlı kaynar suya atarak 5 dakika haş*layınız,
3.Tekrar süzgece çıkartarak üzerine soğuk su akı*tınız,
4.Suyunu sıkarak tahta üzerinde ince ince kıyınız,
5.Bir tencerede bir fincan zeytinyağı ile kıyılmış ıs*panağı 8-10 dakika karıştırarak kavurunuz,
6.Tuz ve biber ilâve ediniz,
7.Servis tabağına alarak üzerine sarmısaklı yoğurt dökünüz,
8.Maydanoz ve kırmızı biberle süsleyiniz.