Yoğurtlu Patates Yuvası Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurtlu Patates Yuvası Nasıl Yapılır - Patatesli Meze




Malzemeler

* 4 adet patates
* 1 tutam dereotu
* 1 tutam maydanoz
* pul biber
* Tuz
* Toz kırmızı biber
* Zeytinyağı
* Limon suyu
* 1 kase yoğurt
* 1 diş sarımsak
* 1 çorba kaşığı mayonez

Hazırlanışı

1. Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin.
2. İçine zeytinyağı,limon, tuz, karabiber ekleyip yoğurun.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın.
4. Çok ince kıyılmış maydanoz ve dereotu içinde yuvarlayarak bulayın.
5. Ortalarını parmağınızla çukurlaştırıp içine mayonezli ve sarımsaklı yoğurt doldurun.
6. Üzerini toz kırmızı biber ile süsleyin.
7. Soğuk servis yapın.