Yoğurtun Faydaları ve Çeşitleri - Donmuş Yoğurt Nedir

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Yoğurdun Faydaları - Yoğurt Çeşitleri - Yoğurt

Faydaları:

1- Yoğurt bakterileri, bağırsaktaki mikropları öldürür.
2- Karaciğer ve cilt hastalarına tavsiye edilir.
3- Damar sertliğinde faydalıdır.
4- Şişmanlık ortaya çıkarır.
5- Saç dökülmesinde kullanılır.
6- Sinir hastalıklarında faydalıdır.
7- Uyku verir.
8- Çocuklardaki yaz ishallerini keser.
9- Kandaki kolesterol seviyesini düşürür.
10- Büyüme ve gelişmeyi hızlandırır.
11- Zehirli işlerde çalışanlarda, bilhassa kurşun zehirlenmesinde faydalıdır.
12- Diyetlerde kullanılır.

Çeşitleri:

Silivri tipi: Kuru madde oranının yüksek oluşu ve kaymak tabakasının kalınlığı ile dikkat çeker.

Aromalı yoğurtlar: Yoğurdun ekşi tadını kapatmak veya yeni bir tat sunma açısından bazı aroma veya meyve karıştırılarak hazırlanan yoğurt çeşididir.

Kış yoğurdu: Genellikle bölgesel olarak evlerde yapılır.

Torba yoğurt: Yağsız süt ve ayrandan oluşur. Daha sonra bez torbalarda süzülür.

Kurt: Çok dayanıklıdır. Yapımında yağsız süt yada ayran kullanılır.

Kefir: İnek, koyun ve keçi sütlerinden elde edilir.


NOT:Arkadaslar ayrıca bilgi vermek istedim donmuş yoğurt hem dondurma görevini hemde doyurma görevini görüyor