Yunan Mutfagidan yemekler

#1
Sponsorlu Bağlantılar
Musakka


Malzemeler:

1,5 kg çekirdeksiz patlıcan
2 orta boy soğan
600gr dana kıyma
1 çay kaşığı kekik
muskat
6 çorba kaşığı galeta unu
500gr domates
100gr rende kaşar
50gr margarin – tereyağı
5 çorba kaşığı un
350 – 400 gr süt
3 yumurta
Yeterince karabiber ve tuz


Yapilisi:

Patlıcanları alaca soyun, 1 – 1,5 cm. genişliğinde doğrayın ve bol tuzlu suda 1 saate yakın bekletin.Böylece patlıcanların siyah renkteki acı suyu çıkacaktır. Siyah suyu süzün patlıcanları tuzu gitmesi için iyice yıkayınız ve kurulayın. Nebati yağda rengi değişene ve yumuşayana kadar kızartın ve kızarttığınız patlıcanları yağını emmesi için bir gazete üstüne veya kagit havluya çıkarınız.

Kıymayı rende soğan ile margarinde kavurun. İçine 5 Cl. tatlı beyaz şarap,1/2 fincan sıcak su koyduktan sonra baharatları da ilave edin. 10 dakika dinlendirildikten sonra galeta ununu da karıştırın.
Dibi yağlanmış, fırınlayacağıniz cam veya porselen kaba bir sıra patlıcan,üzerine kıyma, onun üzerine de rende kaşarı yayın.
Bu işlemi fırın kabı kenarına kadar kat kat devam edin.
Son kat kıyma üzerine kalın doğranmış kabuksuz domatesleri de serin.

Yağ, un, süt, yumurta ile bir beşamel sos hazırlayın.
Bu sosu musakka üzerine dökün.180 derce ısıtılmış fırında 45 dakika (üzeri nar gibi kizarincaya kadar) pisirin.
Sicak servis yapin.
 

#2
Morney Soslu Yumurta

Malzemeler:

1 kişilik
1 dilim küçük tost ekmeği
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rende gravyer yada kaşar peyniri
3 çorba kaşığı morney sos


Morney sos için:

1/2 su bardağı kaynar süt
1/2 kahve fincanı soğuk süt
biraz rende hindistancevizi
1/2 kahve fincanı un
1/2 yumurta
1/2 su bardağı rende gravyer peyniri


Yapilisi:
Kızarmış ekmeği bir yumurta sahanına koyup hazir edin.
Bu arada yumurtanın üzerini 2 parmak kapatabilecek kadar kaynar sirkeli suya yumurtayı kırıp 3 dakika haşlayın. Bir kevgirle süzüp, tost ekmeğinin üzerine çıkarın.
Yumurtanın üzerine morney sosu ve kaşar peyniri koyup üstü kızarıncaya kadar bir kaç dakika fırında kızartıp servis yapın.

Morney sos:
Küçük bir tencerede unu ve soğuk sütü iyice çırparak bulamaç haline getirin. 5 dakika dinlendirdikten sonra üzerine kaynar sütü ilave edin ve iyice karıştırın. Beş dakika ağır ateşte karıştırarak kaynatın. İlk sıcaklığı geçince yumurta ve peyniri ekleyin, iyice karıştırın.
 

#3
Karides Tava

Malzemeler:

25 adet orta boy karides
Tuz
1 limon suyu
1 çay bardağı un
3 yumurta
1 bardak galeta unu
Sıvı yağ


Garnitür:

1/ 2 demet maydanoz
1 limon
1/ 2 tertip “tartar sos”


Yapılışı:

Karideslerin çiğ olarak başlarını kopartın ve kabuklarını soyun.
Bıçağın ucuyla sırtını boydan boya çizerek, içindeki siyah bağırsağı çıkartın. Sırtından uzunlamasına kesip yaprak gibi ikiye açın. Tuz ve limon suyu ile karıştırın.
Yumurtaları bir kapta kırın ve hafif çırpın. Un ve galetayı da ayrı tabaklara hazirlayin. Karidesleri önce una, sonra yumurtaya ve galeta ununa bulayın. Karideslerin üzerine biraz bastırarak şekil verin.
Yağı kızdırın ve karidesleri içine atarak 2-3 dakika pembe renkte kızartın. Süzgecle çıkartın, kağıt üzerinde yağını aldıktan sonra,servis tabağina yerleştirin.
Limon dilimleri ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
Ayrı olarak tartar sosu ile de servis yapabilirsiniz.
 
#4
Zeytin Soslu Feta (Kizarmis Peynir - Meze)

Malzemeler:

Feta (Beyaz peynir-yaklaşık 1.5 cm kalınlığında ve herbiri yaklaşık 150 gr.) 4 dilim
Un 125 gr.
Zeytin yağı 3 kaşık
Yumurta 1 adet
Diyet bira (veya alkolsüz) 150 gr.
Tuz 1 tutam
Kuru oregano (tercihe bagli) 2 çay kaşığı veya Biberiye
Siyah zeytin 200 gr
Sarımsak 1 diş
Acı kırmızı bşber 1 küçük adet
Kekik (kurutulmuş) 1/8 çaykaşığı
Un 2 kaşık
Yağ (kızartma için)



Yapilisi:

Sulu hamur için, unu, 1 kaşık yağı, yumurtayı, birayı, tuzu ve oreganoyu karıştırın ve 15 dk. beklemeye bırakın.
Zeytinlerin çekirdeklerini çıkardıktan sonra kalan yagla onları püre haline getirin. Sarımsağı soyup ezin. Kırmızı biberi yıkayıp ikiye bölün ve tohumlarını çıkarın. Bu iki parçayı güzelce doğrayın ve zeytin püresinin ne kadar baharatlı olmasını istiyorsanız o kadarını veya hepsini zeytin püresine ekleyin. Kekik, biberiye veya oreganoyu üstüne serpiştirin.
Tavada yağı kızdırın. Feta dilimlerini önce una ve sonra sulu hamura batırın. Bu hamurlanmış feta dilimlerini altın sarısı olana kadar, her iki tarafını da beşer dakika kızartın. Kağıt havlu üstünde yağını süzün.
Bu aperatifi bagetle servis yapın.

*Ülkede,Yunan rakisi Uzo yaninda meze olarak sunulur.
 
#5
Tavuk Corbasi

Malzemeler:

1/2 su Bardagi Pirinc
7,5 su Bardagi Tavuk Suyu
4 Yumurta
2 Limon Suyu
2 sap Maydanoz (ince kiyilmis)
1/2 Kahve Kasigi Karabiber
1 Cay Kasigi Tuz



Yapilisi:

Pirincleri iyice yikayip 30 dakika ilik suda beklettikten sonra süzün. Tavuk suyunu büyük bir tencerede kaynatin. Kaynayinca pirinci ekleyip agir ateste 15 dakika daha pirinc yumusayincaya kadar pisirin. Tencereyi atesten alip bir kenara birakin. Yumurtalari orta boy bir kaseye kirip yumurta teli yada mikserde cirpin. Yavas yavas ve sürekli karistirarak limon suyunu katin. Tavuk suyundan azar azar katarak ve sürekli cirparak birkac kasik ekleyin. Bu karisimi tavuk suyunun bulundugu tencereye bosaltin.
Tencereyi orta atese oturtup corbayi 2-3 dakika pisirin.( Kaynamamasina dikkat edin yoksa kesilir ). Tencereyi atesten alip, karabiber ve tuzu ekip üstüne maydanozu serperek servis yapin.


*Tercihe göre,tavuk cigeri ve bol kimyon eklenebilir.Cok hos bir lezzet katar.
 
#6
Baharatli Sogan Mücveri

Malzemeler:

500 gr sogan
500 gr kekun
1 demet, çok ince kiyilmis (taze nane veya 2 yemek kasigi kuru nane)
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
Alabildigince ilik su
(koyu boza kivaminda bir hamur olacak ve kasikla dökülerek yagda kizartilacak)

Kizartmak için;
1 çay bardagi ayçiçek yagi



Yapilisi:

Öncelikle soganlari ayiklayin.Yarisini çok ince, yemeklik dilimleyin.
Geri kalan soganlari ise rendeleyin.

Sonra derin bir tasin içinde soganlarla kek unu karistirip, nane, tuz ve karabiberi ekleyin.Üzerine azar azar ilik su ekleyerek bir taraftan da çatalla karistirin. Boza kivaminda akici, tipki bizim mücver gibi bir hamur hazirlayacagiz.

Öte yandan bir tavaya 1 çay bardagi ayçiçek yagini koyun. Yag kizinca, bir yemek kasigina doldurdugunuz akici kivamdaki karisimi tavaya bosaltin. Bu sekilde tüm tavayi hamur parçalariyla doldurup kizartmaya baslayin. Kizaran mücverleri üzerine kagit peçete serilmis servis tabagina alin.Yagini emdirip, mücverleri servise sunabilirsiniz.
 
#7
Elmali Zagara Turtasi

Malzemeler:

3 adet sari yumusak elma
Yarim su bardagi iri çekilmis ceviz

Karamelize sos için:
500 gr toz seker
250 gr tereyagi
1 tatli kasigi tarçin

Turta hamuru için:
6 adet yumurta
6 kahve fincani toz seker
6 kahve fincani un




Yapilisi:

Önce elmalari soyup, ortasini oyup çikarin. Sonra elmalari yarim santim kalinliginda halka halka dilimleyin.Kararmasin diye üzerine limon sIkip, bir kenarda bekletin.

Karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz sekeri koyup, orta isidaki atesin üzerine oturtun. Seker önce eriyip, sulanacak sonra da yanip, kahverengilesmeye basladiginda hemen tereyagini ekleyip iyice karistirin. Muhallebi kivamindaki sosu atesten alip, içine tarçini ekleyip son kez karistirin.

40-45 cm uzunlugundaki firin tepsisinin altina bu agda kivamindaki karamelize sosu döküp yayin.Üzerine halka dilimlenmis elmalari yerlestirip, elmalarin üzerine de cevizleri serpistirin.

Hamuru yapmak için derin bir karistirma kabinin içine, yumurtalari kirip, toz sekeri ekleyin. 2-3 dakika kadar çirpin ve unu ekleyerek çirpmaya devam edin. Iyice özlesen ve boza kivamina gelen keki elmalarin üzerine tepsiye aktarin. En az 10 dakika önceden isitilmis 175 dereceye ayarli firinda 40-45 dakika pisirip firindan alin. Soguyunca ters çevirin.

Dilimleyerek servis yapin.
 
#8
Tavuklu Pide

Malzemeler:

4 adet hazir yufka
1 adet bütün tavuk
1 adet kuru sogan
4 adet yumurta
2 su bardagi sizma zeytinyagi
Tuz, karabiber


Yapilisi:

Temizlenip, yikanmis bütün tavugu, içine bütün sogani da ilave ettiginiz suda haslayin. Ocaktan indirip, sogumasini bekleyip, elinizle parçalayarak etlerini ayirin. Tuz ve karabiberi serpin.
Yumurtalari çirpip, tavuk etleriyle iyice karistirip bir kenara ayirin.

Firina dayanikli tepsinin altini iyice yaglayip, bir yufkayi kenarlari disariya tasacak biçimde yayin.
Üzerine,hazirladiginiz tavuklu harci serin.2.Yufkayla da ayni islemi yapin.
3. yufkayi burusturarak serip, yine sizma zeytinyagini dökün.
En üste 4. yufkayi serip, en alttaki yufkanin kenarlarini da üzerine toplayin.

Böreginizin üzerine kalan zeytinyagini bolca ilave edin ve 175 derce firinda 35 dakika kadar, börek kizarincaya dek pisirin.

Biraz ilininca dilimleyip, servis tabagina alin.
 
#9
Kestaneli Et

Malzemeler:

1 kg kemikli iri parça et
4 yemek kasigi zeytinyagi
1 çay kasigi tuz
1 çay kasigi karabiber
20-25 adet kestane



Yapilisi:

Önce kestanelerin üzerini biçakla çizin ve üzerini örtecek kadar suyla pismeye birakin. Bu arada genis bir tencereye yagla beraber parça etleri koyup, orta isida kavurun. Ara sira karistirarak 10-15 dakika kadar kizarttiginiz etlere tuz ve karabiberi serpistirerek tekrar kavurmaya devam edin. Sonrada içine haslayip kabuklarini soydugunuz kestanelerle beraber 4 su bardagi suyu ilave edin. Etler iyice yumusadiginda tencereyi ocaktan alip sicakken servis yapin.
 
#10
Rodos Usulü Ahtapot

Malzemeler:
1 ad. Ahtapot (kisi adedine göre degisken)
1 Fincan Soya sosu
1 Corba K. Siviyag
Bir tutam tuz


Yapilisi:

Ahtapotu haslayin.
Iyice pisince tencereden alin ve
soguk sudan gecirerek temizleyin.
Ince kisimlarin vantuzlarini üzerinde birakin.
Sonra serce parmak büyüklügünde dograyin. (istege göre daha kücük de olabilir).
Sonra kizgin tavada
rengini alana kadar cevirerek soteleyin.

Tavadan almadan 2 dk. önce
tuz ve soya sosunu ilave ederek karistirin.
Sicak olarak servis yapin.


*Haslama suyuna, imkaniniz varsa deniz suyu kullanin.
*Soya sosu cok keskinse,suyla karistirabilirsiniz.
*Ahtapotun cok iyi pismesine dikkat edin.
 
#11
Selanik Böregi

Hamur icin malzemeler:

21 gr yaş maya
1 bardak ılık su
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı zeytinyağı
1 yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un


Ici icin:

yarım kg ıspanak (yıkanmış, suyu sıkılmış, doğranmış)
1 çay bardağı ezilmiş beyaz peynir
4-5 yeşil soğan (doğranmış)
tuz, karabiber, pul biber


Yapilisi:

İç malzemeleri hazırlayıp bir kenara alın.
Mayayı ılık suda eritin.
Tuzla karıştırılmış bir miktar unu geniş bir kaba alıp ortasını havuz gibi açın. Havuza mayalı suyu ve diğer hamur malzemelerini ekleyip yoğurun.
Kabın üzerine nemli bir bez örterek 20 dakika dinlendirin.

Hamuru 3 bezeye ayırın. Her bezeyi tekrar 4-5 bezeye ayırın.
Her bir parçayı tatlı tabağı büyüklüğünde açıp beşerli grupları, aralarını yağlayarak üst üste koyun. (en üst parçayı yağlamayın.) Bu grubu dolaba kaldırıp 10-15 dakika bekletin. Bu arada diğer grupları da hazırlayıp buzdolabına kaldırın.
Dolaba ilk koyduğunuz grubu çıkartıp yuvarlak tepsinizin büyüklüğünde açın. Yağladığınız tepsiye bu hamuru serin. Ispanaklı içi ikiye bölüp yarısını tepsideki hamurun üzerine serin.
İkinci hamur grubunu açıp ıspanakların üzerine serin. Tekrar kalan ıspanaklı içi yayın. Son grubu da açıp tepsiye serin.
Böreği fırına koymadan içi iyi pişsin diye bıçakla birkaç yerinden delin.
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin.

Önceden ısınmış 200C fırına koyup üzeri kızarıp altı pişene kadar pişirin. (Eğer altı henüz pişmemiş ama üzeri kızarmışsa tepsiyi fırının alt katına alıp, üzerine folyo kapatın. Bir süre daha bu şekilde pişirin.)
Tamamen piştikten sonra fırını kapatın. Tepsiyi 15 dakika kapalı fırında bekletip ondan sonra çıkartın. Mümkünse sıcak servis yapın.
 
#12
Atina Salatası Malzemeler:

80 gr domates, 50 gr taze fasulye, 80 gr patates, 50 gr zeytin yağı, 5 gr sirke, 10 gr zeytin, karabiber, maydanoz veya dereotu, tuz

Hazırlanışı:

Domatesleri ikiye ayırıp çekirdeklerini çıkarın ve küp küp kesin. Taze fasulyeyi doğrayın. Tuzlu suda haşlayın. Patatsei ufak ufak doğrayın ve haşlayın. Domates ve fasulyeyi ayrı ayrı zeytin yağı, sirke, tuz, biber ile karıştırın. Salata tabağına haşlanmış patates, üzerine doğranmış maydanoz yerleştirin. Etrafına domateslerle fasulyeleri ekleyin. onların üzerine de doğranmış tereyağını serpin. Bütün salatayı çekirdeği çıkarılmış zeytinlerle süsleyin.
 
#13
Tatlı Selanik Gevreği

Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 dolu çorba kaşığı tereyağı
1 kibrit kutusu kadar yaş maya
1 çay bardağı kuru vişne
1 çorba kaşığı pudra şekeri
Yarım çay kaşığı tuz
Alabildiği kadar un

Yapılışı:

Ilık süt yoğurma kabına konur. Üzerine pudra şekeri ve yaş maya eklenir. Maya eriyene kadar parmak uçlarıyla karıştırılır. İçine oda ısısında yumuşamış tereyağı, tuz, çekirdekleri ayıklanmış kuru vişne ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar elenmiş un eklenir. Hazırlanan hamurun üzeri kapalı olarak 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda kabaran hamura somun şekli verilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkıp soğuyunca ekmek diliminden daha ince şekilde kesilir. Hazırlanan dilimler fırın tepsisine yan yana dizilir. Önceden ısıtılmış 175 derece fırına sürülür. 10 dakika sonra fırın ısısı 120 dereceye indirilir, yaklaşık yarım saat daha fırında tutulur. Soğuyunca gevrek bir hal alır.

Çayın yanında servise sunulur.
 
#14
Babagannuş (Yunanistan)

malzemeler:

4 adet orta boy patlıcan
4 adet kırmızı biber
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
Yanm limonun suyu
1 çay kaşığı tuz
1 adet domates
1 çay kaşığı pulbiber

hazırlanışı:

Patlıcanları bıçağın ucu ile karşılıklı üç dört yerinden delin ve biberlerle beraber közleyin. Sarımsakları tuz ile dövün, zeytinyağı, limon suyu ve rendelediğiniz domateslerle bir sos elde edin. Közlediği-niz patlıcanların ve biberlerin kabuklarını soyup, iri parçalar halinde doğrayın. Hazırladığınız sosa karıştırın. Üzerine pulbiber serpiştirin ve ılık olarak servis edin.
 
#15
PABUCAKI (Yunanistan)

MALZEMELER

5 adet yumurta
4 adet domates
1 adet iri soğan
5 adet iri patlıcan
2 çay bardağı zeytinyağı
1.5 tatlı kaşığı toz şeker
2 kibrit kutusu büyüklüğünde beyaz peynir


HAZIRLANIŞI

Patlıcanları boylamasına ortadan ikiye ayrın, bir süre tuzlu suda bekletip, hafifçe sıkarak tuzlu suda haşlayın. Piştiğinde yağlanmış bir tepsiye dizerek bir kaşık yardımıyla içlerini çıkarın, bir tahta üzerinde bıçakla ufalayın.Diğer yanda, rendelediğiniz soğanları yağda kavrun. Daha sonra doğranmış patlıcan içlerini ilave edip, iyice kavrurarak pişirin. Sırayla ufak ufak doğradığınız domatesler, beyaz peynir, şeker ve tuzu katıp bir süre pişirin. Ateşten alıp, yumurtaları tek tek bulamaca yedirin. Daha sonra hazırlanan bu içi, bir tepside kayık şeklinde duran patlıcanlann içine koyun. Üzerine bir miktar un serpip, fıtınlayın.

Soğuk veya sıcak servis yapabilirsiniz.
 
#16
Selanik gevreği

MALZEMELER:

4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz
2 çay kaşığı anason
1/2 paket kabartma tozu
1 yemek kaşığı sirke

YAPILIŞ:

Bütün malzemeleri karıştırarak bir hamur yoğurun. Yağlanmış fırın
tepsisine hamuru düzgünce yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika
pişirin. Fırından çıkarıp 1 cm kalınlığında dilimler yapın. Dilimleri ters düz
edip tekrar fırına verin. Gevrekleşinceye kadar tutup fırından çıkarın.
 
#17
SELANiK TATLISI

MALZEMELER:

şerbeti için:

2 bardak toz şeker
2 tatlı kaşığı limon suyu
1,5 bardak su

hamuru için:

7,5 kahve fincanı un
3,5 kahve fincanı tereyağ
1 kahve fincanı pudre şekeri

muhallebisi için:

3 bardak süt
1 kahve fincanı nişasta
4 yumurta
1/2 tatlı kaşığı tuz



HAZIRLANIŞI

Sütü bir tencerede kabarana dek kaynatın. Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin. İyice karışınca tekrar ateşe koyun. Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına telene kadar pişirin. Soğumaya bırakın. Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin. Pudra şekerini de unun üzerine eleyin. Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın. Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin. Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin. Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin. Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin. Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın. Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin. Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın. Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin.

Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz.
 
#18
Balık Pastırması



MALZEMESİ
Kılıç balığı filetoları
1 paket kaya tuzu
Çemen
Yeşil salata


TARİF
Kılıç balığı filetoları akşamdan 12 saat kaya tuzuna yatırılır. Bu süre tamamlanınca yıkanıp, tülbentle kurulanır. Üzeri çemenle kaplanıp kurutulur. Çemen ele yapışmayacak kıvama geldiği zaman, balık pastırması hazırdır. İnce dilimler halinde kesilir ve yeşil salata üzerinde servis yapılır.
 
#19
Yunan Usulü Kabaklı Makarna
Malzemeler

* 300 gr fırın makarna
* 1 çorba kaşığı margarin
* 2 kırmızı dolmalık biber
* 250ml süt
* 1 havuç
* 3 yumurta sarısı
* 1 soğan
* 4 çorba kaşığı zeytinyağı
* 2 kabak
* 500 gr kıyma
* 1 diş sarımsak
* 1 tutam tarçın
* Yarım demet kekik
* 2 çorba kaşığı doğranmış domates
* 1 çorba kaşığı un, tuz,karabiber
* 50 gr rendelenmiş parmesan peyniri

Yapılışı
Fırını 250 derecede ısıtın. Biberi dörde bölüp çekirdeklerini temizleyin. Fırında 10 dakika közleyin. Çıkardıktan sonra üzerini nemli bir bezle kapatıp ardından soyun.
Makarnayı paket üzerindeki tarife göre tuzlu suda haşlayın.
Havucu soyun. Soğanı soyup doğrayın. Kabağı yıkayıp dilimleyin. Sarımsağı soyup doğrayın. Kekiğin yapraklarını ayırıp doğrayın.
Sos hazırlamak için unu margarinde kavurup sütü ekleyin. 5 dakika karıştırarak pişirmeye devam edin. Karabiber ve tuzla tatlandırarak yumurta sarılarını ilave edin.
Kabakları bir tavada 1 çorba kaşığı yağda kızartıp tavadan alın. Kıymayı artan yağda kavurun. Havuç, soğan, sarmısak, tarçın ve kekiği ilave edip kavurmaya devam edin. Doğranmış domatesi ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın.
Tepsiyi yağlayıp kıymayı içine dökün. Üzerine bir sıra makarna, onun üzerine kabak ve biberin yarısını paylaştırın. Tekrar makarnayla kaplayıp sosu dökün. Artan kabakla kapatıp peynir serpin. 200 derecede 20 dakika pişirin