Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması

#1

Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması konusu hakkında yazılan mesajlar

Sponsorlu Bağlantılar
Yunan Mutfagindan Karides Haşlaması


Gereçler:
Yarım kg ( 25-30 adet) küçük karides
8-10 bardak su 1/ 2 kahve fincanı sirke
2 yemek kaşığı tuz
Yapılışı:
1. Bir tencereye ölçülü su, tuz ve sirkeyi koyup kaynatın. Yıkanmış karidesleri bu suyun içinde 10 dk pişirin.
2. Kaynama suyunu boşaltın ve karidesleri soğuk sudan geçirin. Karideslerin başlarını kopartıp şeffaf kabuklarını çıkartın. Sırtındaki siyah iplikçiği de ayırın. Haşladığınız karidesi istediğiniz biçimde değerlendirin.
Not: Marmara ve İzmir bölgesinde avlanan karideslerin 50-60 adedi 1 kg gelir. Oysa İskenderun Mersin karidesleri iri oldukları için 30-35 adedi 1 kg gelebilir.