Zeytinyağlı Barbunya Tarifi Yapılışı

SeLeN

Yönetici
Editör
#1
Sponsorlu Bağlantılar
Zeytinyağlı Barbunya Tarifi - Zeytinyağlı Barbunya Yapılışı - Zeytinyağlı Barbunya Nasıl Yapılır



Malzemeler:

* 2 su bardağı kuru barbunya
* 1 çay bardağı sıvıyağ
* 1 adet havuç
* 2 adet kuru soğan (Orta boy)
* 3-4 diş sarımsak
* 1 adet kırmızı sivri biber (Kuru)
* 1 kaşık domates salçası
* 1 yemek kaşığı toz şeker
* Maydanoz
* Tuz


Yapılışı:

* Barbunya fasulyesini akşamdan ıslatıyoruz.
* Bir tencereye sıvıyağı, yemeklik doğradığımız kuru soğanı, sarmısağı, kabuklarını soyduğumuz havuçları (küçük kare şeklinde) doğruyoruz, kırmızı biberi koyup hafifçe soteliyoruz.
* Sonra bir kaşık salçayı koyup bir iki karıştırıyoruz.
* Üzerine 5-6 bardak su koyup kaynatıyoruz.
* Akşamdan ıslatılmış fasulyeleri yıkayıp tencereye ilave ediyoruz.
* Orta hararetli ateş üzerinde fasulyeler yumuşayana kadar pişiriyoruz.
* Fasulyeler yumuşayınca tuzunu koyuyoruz.
* Yüze yüz suyu kalınca ateşten alıyoruz.
* Servis tabağına boşaltıp üzerine kıyılmış maydanoz serpip, soğuk olarak servis yapıyoruz.

NOT: Fasulyeleri haşlayarak pişirebiliriz. O zaman suyunu az koyuyoruz.